dijous, 17 d’octubre del 2013

L'OBRA SOCIAL DE LA CAIXA OFERTA DOTZE PISOS DE LLOGUER SOLIDARI A SIMAT


L'Obra Social 'la Caixa' ha posat a la disposició dels ciutadans de la Comunitat un total de 103 pisos del programa Lloguer Solidari situats en els municipis de Beniarjó (2 pisos), Burjassot (2), Toixa (4), Alginet (12), Camporrobles (15), Énguera (22), Nàquera (16), Potries(18) i Simat de la Valldigna (12), segons ha indicat la institució en un comunicat. 
El programa Lloguer Solidari facilita habitatges per un preu de lloguer mensual d'entre 170 i 300 euros, en els quals s'inclou l'IBI i despeses comunitàries. L'Obra Social 'la Caixa' subvenciona la meitat del lloguer, de manera que els arrendataris pagaran entre 85 i 150 euros al mes.
D'aquesta forma, l'entitat financera posa part dels seus actius immobiliaris al servei de l'Obra Social, a fi de "donar resposta a les necessitats dels ciutadans". A més, ha reforçat el compromís adquirit en 2004 amb el programa d'Habitatge Assequible.

Amb la finalitat de respondre al context econòmic actual, el nou programa Lloguer Solidari es dirigeix a persones majors d'edat, d'unitats familiars amb rendes inferiors a 2,5 vegades el IPREM (Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples), és a dir, que no arriben als 18.600 euros anuals.
Quant a ingressos mínims, no podran ser inferiors a 5.000 euros anuals, ja que açò assegura que la despesa en lloguer no va a representar més del 30 per cent dels ingressos de la unitat familiar. Els habitatges s'adjudicaran per assignació directa. La vigència del contracte de lloguer serà de 5 anys.