dijous, 14 de novembre del 2013

LA REBAIXA DE L'IBI ES QUEDA CURTA

El ple de l'Ajuntament de Simat ha acordat este dimarts per unanimitat en una convocatòria extraordinària modificar les ordenances fiscals per rebaixar un 12% l'IBI el pròxim exercici, i un 20% l'ocupació de la via pública amb cadires i taules per als bars i restaurants. No obstant, per a Arc Iris la rebaixa es queda curta atenent a la situació econòmica de les famílies, i demana al PP que la complemente amb la supressió d'impostos potestatius, com ara el d'Instal.lacions i Construccions, que encara està vigent des dels temps que l'urbanisme local estava en mans d'Esquerra Republicana. 
La urgència de la sessió va estar ratificada amb l'argument dela necessitat de cumplir els terminis establerts per la llei  a fi de fer les publicacions al BOP de les noves ordenances, amb la finalitat de que puguen entrar en vigor en l’exercici 2014.Sobre la modificació de l’ordenança de l’impost sobre Bens Immobles, el tipus de gravamen municipal  s’ha baixat del 0’80% al 0’70% per als bens urbans per a l’exercici de 2014, el què suposarà  una redució de quasi el 12% respecte al rebut que el ciutadà ha pagat en el 2013. A este tipus municipal caldrà incrementar-li  el 0’08 % aprovat per l’Estat en la llei 16/2013 de 29 d’octubre, artícle 8, quedant el tipus total de gravamen a aplicar en el 2014 en 0’78 % . En el 2013 es va aplicar el 0’88 %. La proposta d’alcaldia va ser aprobada per unanimitat.Respecte de la modificació de la ordenança fiscal de la taxa d’ocupació de terrenys d’ús públic de taules i cadires, la proposta d’alcaldia era reduir en un 20% la taxa i també es va aprovar per unanimitat. Esta mesura, segons el govern local, està ideada per impulsar el sector de la restauració.El ple de l'Ajuntament de Simat ha acordat este dimarts per unanimitat en una convocatòria extraordinària modificar les ordenances fiscals per rebaixar un 12% l'IBI el pròxim exercici, i un 20% l'ocupació de la via pública amb cadires i taules per als bars i restaurants. 
L'alcalde, Sebastián Mahiques, ha declarat que "estem travessant temps complicats, i desde l’administració local som conscients de la situació i hem d’ aconseguir fer més amb menys, som els primers que ens hem d’estrényer el cinturó. En el 2011 vam començar rebaixant  la taxa de clavegueram ajustant els trams de consum de l’aigua. En dos anys s’ha rebaixat la quota de servei del clavegueram  de 15 euros a  6 euros semestrals que es cobraran en 2014,un 60% menys".

6 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi em pareix perfecte la proposta de Arc Iris. Pero ara yo li faix un altra proposta, que cuadre el presupostos. El ajuntament es com una casa , tant ingreses tant gastes. Que diguen els de Arc Iris quins gastos tenim que retallar. Perque per desgracia en matematiques dos i dos son cuatre. No es pot retallar els ingresos y voler puxar els gastos.

Anònim ha dit...

Podieu començar, per exemple, rebaixant sous, dietes, assignacions, complements, o fent un ERE a l'ajuntament.

Anònim ha dit...

La paciència social s'esgota. L'esclat social està ahí.

Anònim ha dit...

Som un poble de quinta categoria però paguem un IBI de primera.
Que consti els serveis són de sisena categoria o pitjor

Anònim ha dit...

Si es presentara un ERO al ajuntament, que bona falta fa, perque digueme cuantes factures es paguen per a que estiga un empleat tot el dia, cuantes modificacions de catastre per a que estiga una empleada tot el dia, cuantes llicencies d'obres, cuantes, cuantes, i ningú, te lo que te que tindres per fer una remodelacio, y rebaixar el nombre d'empleats. Algun dia tindrá l'ajuntament que reduir els costos, com l'esta fent tot el mon.

Anònim ha dit...

No crec lo de l'esclat social.
Si alguna cosa està demostrant la gent en este crisi, és que té més paciència que un sant, i que som capaços de tragar lo que siga.