dissabte, 28 de desembre del 2013

LES CISTELLES DE NADAL I LA LLEI DE LA PROBABILITAT


Quina és la probabilitat de que les dos cistelles de Nadal que es sortejaven a Simat li toquen a la mateixa persona? Baixa, molt baixa. Doncs eixa probabilitat mínima s'ha donat a Simat. Es sortejaven dos cistelles, una de l'associació de comerciants i altra d'alumnes del col.legi públic, i el guanyador d'ambdues ha estat la mateixa persona, tot i que d'un i altre sorteig s'han repartit centenars de butlletes a centenars de persones diferents. Les butlletes més repartides eren, sens dubte, les de l'associació de comerciants, que s'han distribuït per cada client i per cada compra. És a dir, pràcticament tots els veïns hi participaven. La carnisseria d'Olegario ha estat el comerç en el que es va lliurar la papereta guanyadora.  

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Almenys és la segona vegada que es dona a Simat un fet semblant, fa uns 5 anys va passar en les cistelles dels bars. La probabilitat 1/10.000.

Anònim ha dit...

Això és bo o roïn?
A vore si ha vingut Fabra a Simat.

Anònim ha dit...

Ni se qui es ni m'importa, lo que si esta clar es que eixa persona ha comprat a Simat i a colaborat en la compra de butlletes.