divendres, 21 de març del 2014

L'ESCRIPTOR JOSEP PIERA OBRI ELS ACTES DEL DIA DE LA VALLDIGNA


L'escriptor Josep Piera obrirà dimecres 26 de març els actes del Dia de la Valldigna amb la presentació del seu llibre "L'art antic del crit escrit". Serà a les 19 hores a l'almàssera del monestir. És l'inici de tot un seguit d'actes lúdics i culturals amb epicentre al monestir, però amb programació a Benifairó i Tavernes. Balls populars, visites teatralitzades al monestir, actes literaris, concerts, la marxa de torxes i la revetlla de Simat coincidiran a més amb la II Fira de Turisme de la Valldigna els dies 29 i 30 març. La Mancomunitat, d'altra banda, insisteix en utilitzar el recinte civil de l'antic monestir, propietat de tots els valencians, per a celebracions religioses amb la missa programada a la nau central del recinte el diumenge 30 de març a les 10:30 hores. 

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Si la MANCOMUNITAT programa actes religiosos, és perquè la LLEI VALLDIGNA (VOTADA PER UNANIMITAT) també amb els vots d'ESQUERRA UNIDA, van donar una serie de privilegis als catòlics en un edifici de titularitat pública.

ARC IRIS SIMAT ha dit...

La llei de la Valldigna no dóna cap privilegi a una confessió respecte de les altres. És més, deixa a l'arbitri del Patronat del Monestir la decisió sobre els usos que se li han de donar. Article 8 de la llei: Entre les funcions del patronat figuren...
j) Autoritzar la celebració d'actes organitzats per altres personas o entitats alienes.
Per tant, és decisió del patronat, que no denega les misses, però sí denega, per exemple, una reunió de cooperativistes. Salut.

Anònim ha dit...

Els que autoritzen les misses son els mateixos que van tancant les provessons, lluint bastó de mando.