diumenge, 28 de setembre del 2014

POSICIÓ D'EUPV DESPRÉS DE LA SEGONA REUNIÓ PER CONFORMAR LLISTA UNITÀRIA

EUPV va participar en una reunió entre diverses formacions locals progressistes, celebrada el proppassat 25 de setembre, amb la finalitat de buscar una entesa de cara a les pròximes eleccions municipals de maig del 2015. Aquesta reunió és la segona que se celebra aquest mes, i en ella es va acordar continuar les converses per a tractar els temes que uneixen totes les organitzacions que van assistir-hi (PSOE, Bloc-Compromís, Podem, Esquerra Republicana i Esquerra Unida del País Valencià).
Els representants d’EUPV van assabentar els altres grups del procés de renovació i de celebració de primàries que ha encetat l'organització, tant per a elegir el candidat o candidata a la Generalitat, com per a elegir el nostre candidat o candidata a l’alcaldia de Simat, i que, per tant, no assumirien cap compromís definitiu fins que no finalitze aquest procés i  es prenga una decisió per part de l’assemblea d’afiliats, afiliades i simpatitzants, de totes les propostes que es formulen en l’esmentada reunió. Cal afegir-hi que EU Simat no només considera positiu el diàleg entre els diferents partits, sinó que l'organització també està promovent converses amb associacions locals, sindicats i la ciutadania, per intentar convergir en un front ampli que aparte el Partit Popular (PP) del poder i es puga constituir un govern de progrés que aplique polítiques socials i de lluita contra l’atur i la precarietat laboral.
Tanmateix, la representació d’EU Simat en eixa reunió va voler incorporar-hi una reflexió autocrítica al preguntar-se per què aquestes trobades no s’havien fet abans i no a huit mesos de les eleccions, per què la iniciativa havia partit arran de l’auge de Podem-Podemos, un partit el naixement del qual Esquerra Unida saluda i celebra perquè ha despertat, junt amb EU, moltes consciències adormides i ha incorporat a la societat noves formes de fer i entendre la política que inspiren confiança a la ciutadania, animen a la participació i recobren l’esperança en la construcció d’un país més just, lliure, democràtic i igualitari.
Programa, programa, programa
En aquests moments, el més important per a EUPV no és la confecció d’una llista o d’una candidatura comuna, sinó el programa (el cèlebre “programa, programa, programa”, que deia el nostre company Julio Anguita) . Els nostres representants van manifestar que no farien cap pacte amb la “casta”, ni amb cap grup que no respecte la nostra identitat, la nostra ideologia, el nostre model de societat i els nostres legítims objectius polítics, que passen per aplicar mesures contra l’atur, la precarietat laboral i el deteriorament econòmic del nostre municipi d’ençà el començament de la crisi financera i, sobretot, del tancament de les dues cooperatives locals, ja que això està provocant un autèntic drama humà en moltes famílies.
També, EU Simat considera prioritari i essencial desbloquejar la situació d’estancament del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) i esmerçar tots els esforços i recursos tècnics i humans municipals en donar suport a les persones més humils i necessitades del poble, així com garantir i millorar la qualitat en la prestació dels serveis sanitaris i educatius, a més de potenciar l’oferta cultural en productes, iniciatives o actuacions de promoció de la nostra llengua, de l’art i de l’esport autòctons (la pilota valenciana). Estimem indispensable, al mateix temps, aplicar mesures estructurals d’atenció a la joventut i potenciar el foment del turisme d’interior i el respecte i protecció al nostre ric patrimoni natural.
La representació d’EUPV va deixar ben clar en la reunió que no admet imposicions ni pressions, i encara menys xantatges verbals, per part de cap formació política o grup de pressió, i apel·là a l’honestedat perquè es consolide eixe clima d’entesa i respecte a la pluralitat. Desafortunadament, un assistent a l’acte va voler polemitzar amb un tema fora de context, com era la relació del regidor d'EUPV en l’Ajuntament amb Arc Iris, una discussió inútil i extemporània, que va distorsionar el bon clima de la reunió i que, curiosament, va suscitar l’únic regidor que ha exercit com a tal amb les úniques sigles d’Arc Iris. EUPV afirma que tampoc permetrà "suspicàcies ni recels que induïsquen a sembrar la desconfiança, ni consentirà insinuacions velades ni tampoc ingerències en la dinàmica interna del nostre procés de primàries ni de la nostra activitat".
Finalment, EUPV fa una valoració positiva de la bona disposició dels representants de Podem, PSOE i Compromís envers la nostra organització, i es congratula que per primera vegada, després d’aproximadament huit anys, diverses formacions polítiques progressistes hagen représ el diàleg i s’hagen estretat les relacions formals a fi d’incidir en la política local per a intentar transformar la realitat del nostre poble.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Com sempre EU marejant la perdiu i facilitant-li al PP les coses. Per una part diuen que és massa prompte per parlar de compromisos per que falta molt per a les eleccions i encara estan aclarint qui els representa en eixes reunions. Per altra part diuen que com és que es parla tant tard de compromisos entre partits progressistes, si ells ja fa temps que ho diuen!

Anònim ha dit...

Qui més ha facilitat les coses al PP és el triserrucho, que van fer bo al PP i li van donar la majoria.

Anònim ha dit...

Punt 1. Tirar al PP
Punt 2. Tirar al PP
Punt 3. Tirar al PP
Punt 4.............

Anònim ha dit...

Punt 5. Serra alcalde.

comcam Ot ha dit...

BOOOOOOOUUUUUUMMMM, possible pacte per l'aire, enhorabona als agraciats! I aixina ens va.

Anònim ha dit...

Si Serra entra en aquest pacte, tindrem PP per uns quants anys.
És el que hi ha.

Comcam Ot ha dit...

Quina es la postura d'eupv simat després de la tecera reunió? I la dels socis de coalició?
La primera la filtreu perquè voleu boicotejar-la, la segona feu nota de premsa quan havíeu acordat fer-la conjunta. I la tercera companys i la tercera? Pues això...

Anònim ha dit...

Jo t´ho dic: A la tercera ni es presenten ni es disculpen per no anar. programa. programa, programa o parole, parole, parole?

Anònim ha dit...

Quina es la postura dels socis de coalició? Els socis de coalició no han estat ni convidats xata.

tagraotapanya ha dit...

Mira bonita, si t´havera donat la gana anar haveres anat, convidant a EU es convida als seus socis.
Això si, per tu, es mes divertit no fer ni deixar fer.
Tampoc vos conviden els del PP i agusades que els llepeu el cul.

Anònim ha dit...

Millor haguera sigut comptar amb tots, aixina no hi haurien excuses.

Anònim ha dit...

excuses? això, els monyicots, els majorets ja no ho fem.
Ja sabeu a quan va ixir la fanecada de garrofers baix del calvari i a qui li ho van comprar?