dimecres, 25 de febrer del 2015

JOAN BALDOVÍ PATEIX UN ESVANIMENT MENTRE INTERVENIA AL DEBAT DE L'ESTAT DE LA NACIÓ


El diputat de Compromís-Equo, Joan Baldoví, ha patit un esvaniment quan estava intervenint en la tribuna del Ple del Congrés, al mig del Debat sobre l'Estat de la Nació. El desmai ha provocat la suspensió de la sessió.
Baldoví ha pujat a la tribuna en el torn del Grup Mixt i ha començat a desgranar les seues crítiques a les polítiques del PP seguint un abecedari: Amb la A d'amnistia fiscal, la B de Caixa B i targetes Black, la C de corrupció, etcètera.
Però quan ha arribat a la E d'emigració no ha pogut seguir. S'ha detingut, ha mirat cap a la presidència i, agafant-se a la tribuna presidencial, s'ha apartat al costat dels escons dels secretaris de la Mesa. "Asseguen-lo", ha dit Celia Villalobos, que en aquell moment presidia la sessió.Al moment s'han acostat diversos diputats que són metges de professió, com la ministra de Foment, Ana Pastor, i la socialista Pilar Grande, per intentar atendre a Baldoví. En esta situació, Villalobos, ha optat per suspendre la sessió per cinc minuts.
Tombat a terra, Baldoví ha estat atès després pel metge del Congrés, que ha aconsellat portar-li a les dependències del servici de salut de la Cambra. En abandonar l'hemicicle, en una cadira de rodes, el diputat de Compromís ha estat acomiadat amb aplaudiments.
Segons indiquen fonts del seu entorn, Baldoví sol tenir la tensió alta i el seu esvaniment sembla estar relacionat amb una pujada sobtada.
Després del seu trasllat, Villalobos ha reprès la sessió informant a la Cambra que el diputat de Compromís-Equo ja s'estava recuperant. En no poder seguir intervenint, el torn de paraula ha passat al representant de Fòrum Astúries, Enrique Álvarez Sostres.