divendres, 9 d’octubre del 2015

SIMAT PREMIA EL COMPROMÍS CÍVIC







Els agentes de la Policia Local Jaume Tent i Mireia Gramuntell, les voluntàries de l'Associació d'Amics dels Animals de la Valldigna, i la mestra Rosa Ferrando han rebut este divendres el guardó al reconeixement cívic instaurat per l'Ajuntament de Simat amb motiu del Nou d'Octubre, amb la intenció de destacar a nivell personal valors que són eixemple d'una societat solidària, respectuosa i justa. 
El lliurament de guardons ha estat el punt central de l'acte institucional dins la programació del Nou d'Octubre a Simat. 
Rosa Ferrando  va ser de les primeres mestres en utilitzar el valencià amb normalitat en les aules del col·legi Valldigna, i superant pors i arriscant-se a expedients disciplinaris va incomplir una llei que relegava el valencià a l·àmbit domèstic, segons indica l'ajuntament en l'exposició de criteris per a la concessió del guardó.
Al policia local Jaume Tent se'l reconeix per salvar la vida d'una persona en un accident ocorregut en Benifairó.
A la seua companya Mireia Gramuntell Magraner se li reconeix la seua tasca en la prevenció de la violència masclista, atés que mentre ha exercit d'agent a Simat ha elaborat un informe sobre les situacions específiques de risc de violència al municipi, i proposa mesures per a la seua prevenció. .
Les voluntàries de l'Associació d'Amics dels Animals de la Valldigna han rebut el guardó per la seua dedicació a recollir, atendre i procurar l'acollida i adopció dels animals abandonats en Simat.