dijous, 14 d’abril del 2016

SIMAT REMEMORA ELS VALORS DE LA SEGONA REPÚBLICA


L'Ajuntament de Simat ha tingut un  gest, simbòlic, en honor als valors que va representar la Repúbica, truncada per la violència, la intolerància i la ignorància. Simat evoca llibertats guanyades, democràcia ampliada i aspiracions de progrés i fraternitat, educació lliure, cultura i avantguarda legislativa. Però va véncer la por a la llibertat i al pensament lliure. La façana de l'Ajuntament de Simat ha canviat hui la seua fisonomia tot recordant la II República. 

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Banderes republicanes, plaques dels països catalans, si es va o no a les processons,bous si, bous no,tot meravellós. Serà esta una manera de pal.liar la greu crisi econòmica i laboral que pateix el nostre poble segons el tripartito?. Més val que obrim els ulls i comencem a treballar per Simat. Srs! ja portem quasi un any de legislatura i tot es garbellar aigua.

Anònim ha dit...

Segur que res digueres quan el valencià estava prohivit a l'escola, o quan l'esglesia prohivia treballar en festius, o no es podia escoltar música en semana santa.
O quan les pelicules estaven censurades, o si quan volies fer una excursió pagada per l'ajuntament, tenies que ser de la OJE, o quan l'alcalde i els regidors eren triats a dit.

Cadascú obri el ulls quan li convé, A que si? Listos que sou !!

Anònim ha dit...

Exacte como el Sr. Alcalde, fill del alcalde franquista pixor que ha tingut Simat, de la OJe, i de un muntó de partis de tots el colors, i ara donan-se per democrata. Quien te ha visto y quien te ve. Qui no el conega que el compre.