dimarts, 10 de maig del 2016

LA XARXA DE WEBS VALLDIGNA.CAT I CATOSFERA DEMANA MÚSICA EN VALENCIÀ AL MONESTIR

La xarxa de webs valldigna.cat i catosferavalldigna.blogspot.com ha emés un comunicat amb motiu del seu desé aniversari, en el qual reivindica música en valencià al monestir de la Valldigna. "Una de les prioritats inicials ha estat l'impuls de la cançó feta en la nostra llengua en qualsevol dels territoris dels Països Catalans i molt especialment produïda al País Valencià. Ara però, ens sumem a una iniciativa històrica, les emissions "on line" de Ràdio Música en valencià a les webs de la nostra xarxa".
En l'esdeveniment del desé aniversari, l'entitat reclama "la presència dels nostres músics al nostre monument més emblemàtic, el Monestir de la Valldigna, del qual han estat vetats i exclosos perquè, fins ara, la Generalitat Valencianaha tingut molta cura d’apartar-los de qualsevol programació estable". Un any després del canvi de govern a les institucions valencianes, segons esta entitat, la sequera musical i cultural a la Valldigna comença a ser costum, mentre l'espai públic simater roman tancat a entitats valldignenques, i la paràlisi institucional esdevé normalitat, i es pregunta si "caldrà doncs ocupar l'escenari per combatre l'immobilisme polític i reclamar un espai que ens pertany com a poble".  "Des d’ací demanem trellat i coratge per acabar amb l'anormalitat cultural oferta”.
Reclament també fer d'altaveu de la queixa dels col•lectius feministes que reclamen la presència de les dones als escenaris musicals i en les programacions de les institucions valencianes. "Així doncs demanem la seua presència al cadafal del monestir".
Fidels al manifest signat pels veïns simaters quan reclamaren a la Generalitat Valenciana l'expropiació de la propietat aleshores privada, demanen polítiques culturals inclusives des de la Fundació Jaume II "El Just" i el Patronat que regenta el cenobi per tal d'articular l'ús públic i cultural del recinte.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

els paisos catalans i el pais valencia, aixo aon esta?

Anònim ha dit...

eu! si que estem verds en geografia!

Anònim ha dit...

Això puges ahí a Barxeta, a la dreta Manuel, busques l'A7, vas fins la Jonquera, baixes a Barcelona per Manresa, agafes un ferry a les Illes, i de les Illes a Dénia, de Dénia per l'AP-7 fins Guardamar del Segura, tornes per l'autovia de l'interior fins Canals, i de nou Barxeta i Simat. No hi ha pèrdua.

Anònim ha dit...

També estaria de categoria que a Festes del poble hi haguera música en Valencià, i que els variatets foren un poc nostres, i no tan de poc trellat com en alguns casos. Em sembla bé que demaneu música en valencià al monestir, és una bona proposta.