dilluns, 21 de novembre del 2016

EL QUARTET QUE ANAVA A "NETEJAR" IMELSA

El BOL, sempre anticipant esdeveniments.

El quartet que anava a netejar Imelsa, segons una informació de Levante-EMV del 17 d juliol de 2015, ha acabat generant un escàndol, i enmig de tot escàndol té el costum d'aparèixer com a protagonista l'exalcalde gandià José Manuel Orengo, ja investigat pel nomenament d'assessors suposadamente sense funcions efectives en esta mateixa empresa pública de la Diputació de València. Aquell titular sembla ara un tant irònic i la paraula "limpiar" un tant polisèmica. 
Orengo ja va ser cessat com a cap de gabinet del president de la Diputació, el primer gerent d'Imelsa (ara Divalterra) nomenat pel PSPV, Josep Ramon Tiller, també va abandonar el càrrec, i ara el cap dels serveis jurídics de Divalterra, José Luis Vera, també ha estat apartat. Només resta la cogerent de Compromís, Agustina Brines, qui d'altra banda era coneixedora d'almenys d'un dels pagaments a l'advocada que ho és també de José Manuel Orengo, encara que Compromís s'ha limitat a descriure la situció com un episodi de les gurerres internes al PSPV.
Contractes a dit, fraccionaments i pagaments a l'advocada que ha defensat a José Manuel Orengo en diverses causes, és el balanç que està oferint Divalterra, de la qual es planteja ja la dissolució. La novva empresa que va ser presentada com el renaixement de la Diputació de València, apareix esguitada d'irregularitats.
La coordinadora del PPCV, Eva Ortiz, ha lamentat en un comunicat que la corporació provincial "funcione com una subseu del Govern valencià, on tampoc agraden els controls i fan totes les piruetes possibles per a no comptar amb el Consell Jurídic Consultiu, amb el Consell Econòmic i Social i fins i tot amb l'Advocacia de la Generalitat, a la qual deixen arraconada", ha criticat.
La 'popular' ha assenyalat que des de l'inici de la legislatura, la seua formació va advertir "de les conseqüències que tindria el mestissatge, que lluny d'aportar estabilitat serveix per a mesurar les forces de PSPV i Compromís".
"En el Consell rellevar un alt càrrec, com va ocórrer en el cas de Dolores Sales en Sanitat, es converteix en una lluita de poder que s'allarga durant setmanes malgrat irregularitats constatades. En la Diputació -ha continuat- va més enllà i la bicefalia en Divalterra és un exemple", ha destacat Ortiz.
"Crida l'atenció que després de cada cas tèrbol del socialisme valencià acabe apareixent el nom de José Manuel Orengo, un dels homes de confiança de Puig, i que el president de la Generalitat seguisca mirant cap a un altre costat", ha lamentat la popular.
Sobre aquest tema, la dirigent ha criticat que "Puig i Oltra mantinguen silenci sobre un cas que els afecta als dos, ja que la gestió de Divalterra està compartida per socialistes i Compromís". Segons ha indicat, "si açò fóra un cas del PPCV no haurien tingut suficients minuts per a parlar", però "com els afecta a ells es mantenen en silenci esperant que escampe".
Així mateix, Ortiz ha assenyalat que el president de la Diputació, el socialista Jorge Rodríguez, "sembla que s'ha decidit a moure fitxa quan la pressió ha sigut insuportable, però la seua actuació fins ara també ha sigut mirar cap a un altre costat".
La 'popular' ha destacat que la corporació provincial "no pot funcionar a colp de les necessitats del PSPV, com si fóra la seua filial", per la qual cosa ha reclamat que "si tenen deutes, busquen la forma de pagar-los, però que no utilitzen a una institució que ha de governar per als ciutadans".
El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, demanarà al consell d'administració de Divalterra apartar el director dels Serveis Jurídics de l'empresa, José Luis Vera, al qual ha demanat "explicacions convincents i documentades" dels treballs realitzats a l'entitat pública per l'advocada Enma Ramón dins del cas Taula, informa la corporació provincial en un comunicat.
Rodríguez ha adoptat esta decisió després d'una informació publicada en el diari 'El Mundo' que qüestiona tant el cost -90.000 euros- com el destí dels treballs que vinculen a l'esmentat advocada amb l'empresa pública. D'acord amb esta mateixa informació, la lletrada ha assistit a José Manuel Orengo, l'exnúmero 3 del PSPV, exalcalde de Gandia i excap de gabinet de l'actual president de la Diputació.
Alhora, el màxim responsable de la corporació provincial ha demanat a més que s'estudien per part d'un auditor extern els contractes esmentats per a aclarir si "el que s'ha contractat és o no el cost efectiu del treball fet".
Rodríguez ha avançat que demanarà al consell d'administració de Divalterra que, mentre s'aclarisquen tots estos extrems, José Luis Vera estiga apartat de les seues funcions.
Jorge Rodríguez confia que este assumpte s'aclarisca pel bé de la institució, i assegura que serà "contundent" contra qualsevol comportament que no s'adeqüe a la legalitat.