dimecres, 16 de novembre del 2016

LA CONSULTA SOBRE ELS BOUS AL CARRER ES CELEBRARÀ ELS DIES 17 I 18 DE DESEMBRE


L'Ajuntament de Simat ha aprovat el reglament que regirà la consulta popular sobre la celebració de bous al carrer, que es desenvoluparà durant dues jornades els dies 17 i 18 de desembre, i serà presencial mitjançant urna. El reglament especifica el tipus de pregunta que es sotmetrà a consulta sobre si ha de ser l'Ajuntament qui se n'encarregue de l'organització i finançament dels bous al carrer, estableix el cens, la composició de les meses i sistema de votació.
Esta consulta era un dels principals compromisos de l'alcalde, Víctor Mansanet, qui s'ha posicionat des d'un principi en contra de que siga l'Ajuntament qui promoga i financie este tipus d'espectacles.
Simat és un dels pocs pobles de la Safor que mantenen els bous al carrer. Tavernes ja va celebrar les darreres festes els bous en plaça organitzats per una entitat privada després d'una consulta en la qual els veïns van optar per deixar d'organitzar bous des de la institució, i el mateix sistema s'ha emprat a Benifairó els darrers anys.