diumenge, 13 de novembre del 2016

LA MANCOMUNITAT DE LA VALLDIGNA AGONITZA

Mnument amb quatre columnes de formigó que simbolitzen els quatre municipis.

Amb un pressupost mínim, sense personal habilitat nacional que done fe de l'estat real de la situació, i amb un llarg llistat de creditors sense cobrar, la Mancomunitat de la Valldigna ha entrat en estat d'agonia. Era un fet anunciat des que l'any passat l'Ajuntament de Tavernes decidira abandonar l'ens comarcal. Sense la principal font d'ingressos, la Mancomunitat és un órgan més inert del que ja ho era, i el seu paper ha quedat reduït a no res.
Segons ha pogut averiguar Arc Iris, hi ha creditors que reclamen deutes per béns o serveis prestats fa més d'un any, i per liquidar les factures caldria començar, com a mínim, pel segon semestre de 2015. Al nou exercici, 2016, l'activitat s'ha reduït de forma dràstica, i l'ens comarcal ha deixat de donar suport a moltes de les poques activitats que fins ara havia contribuït a finançar. El resultat és una institució buida de contingut que només serveix per a que el seu president vaja amunt i avall vestit de dignatari. 
El monument que s'hi va instal·lar a l'inici de l'avinguda de la Valldigna de Simat simbolitzant amb quatre columnes els quatre municipis de la Valldigna és ara una ironia de formigó. Caldria retirar la columa de Tavernes per tal de simbolitzar que, institucionalment, la Valldigna està desvertebrada. 
Retardar la dissolució seria una mala decisió política, i només l'accés a la nova fornada d'ajudes europees que s'acaben de convocar podria salvar el fet valldignenc en el cas de que se li atorguen els cinc milions d'euros als quals aspira la Valldigna com a conurbació amb epicentre a Tavernes i amb problemàtiques comunes.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El qui entenga el programa europeu que ens volen vendre, es premi final de carrera.

Anònim ha dit...

Per a que serveix la mancomunitat, com va dir un regidor del Bloc de Tavernes per a paxuxaes i poc mes. En el meu parer ademes ha segut un fons de oscurantisme, gent que treballa o ha treballat en ella sense la oportuna publicitat, politics de tots el bandos mane qui mane amb un sous o dissimulats en dietes que ningú sap perque es paguen en fi com es diu en castellà "los mismos perros con diferentes collares"