dimecres, 9 d’abril del 2008

EL SERVEI DE TRANSPORT PÚBLIC ENTRE SIMAT I VALÈNCIA QUEDA REDUÏT AL MÍNIM

La companyia adjudicatària del servei de transport públic per autobús entre Simat, Benifairó, Tavernes i València ha suprimit tres de les quatre eixides diàries que tenia en dies laborables, i ha deixat la connexió amb una única eixida a les 6:30, amb tot el que implica de pèrdua de mobilitat i oportunitats per als ciutadans de la Valldigna, però de Simat en especial per les seues característiques.
L'empresa adduïx que la línia no és rendible, i que el grau d'utilització és mínim. És a dir, moltes vegades l'autobús anava i tornava sense cap passatger.
Les raons de la companyia són entendibles. Ara bé, el govern municipal de Simat, ni el d'ara ni el d'abans, mai s'ha preocupat específicament de garantir un bon sistema de transport públic per als simaters. Les característique d'un poble com Simat, completament aïllat dels nuclis de serveis i de les grans ciutats, fan imprescindible una regidoria específica de transport públic i mobilitat interurbana.
La mancança de transport públic i de connexió amb les grans ciutats significa pèrdua d'oportunitats per a aquelles persones que necessiten desplaçar-se per motius de treball, estudi u oci. I mai cap dels nostres governants locals han reparat en la importància de potenciar el transport públic a un municipi com Simat i de garantir serveis, encara que siguen deficitaris.
Ara mateix l'única opció de viatjar de forma directa entre Simat i València és un autobús que ix a les 6:30 del matí. S'han eliminat el de les 07:30, el de les 09:00 i el de les 15:00 hores.
Arc Iris ha rebut queixes de persones que utilitzaven l'autobús que fins ara eixia a les 15:00 de Simat amb destinació València per a fer visites a malalts als hospitals. Era un horari que venia bé i donava l'opció de tornar a les 19:00 directament des de València a Simat. Ara eixa opció s'ha perdut. Ara es fa més difícil acudir a les universitats, a metges, o simplement anar a comprar, anar al cinema o al teatre. Cal donar-li al problema la dimensió que té. No és una tragèdia, però és greu.
L'Ajuntament de Simat hauria de proporcionar amb finançament municipal o mitjançant subvencions almenys un sistema de transport regular entre el municipi i l'estació de tren de Tavernes, un trajecte que cap companyia cobreix ni s'atreveix a cobrir per deficitari. Per tant, caldria pensar-se seriosament la possibilitat d'instaurar transport públic a Simat amb una freqüència raonable cap a l'estació de Tavernes i vàries parades dins del municipi, d'anada i de tornada, per tal de possibilitar la mobilitat d'aquells que no tenen vehicle particular o simplemet prefereixen el transport públic, i també possibilitar que aquella persona que vullga visitar Simat ho puga fer amb transport públic. Pagaria la pena.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Simateros, agarreu la burra pa viatjar.

Anònim ha dit...

Sembla interessant la proposta. Hem d'assumir que s'ha imposat la cultura del cotxe.