dijous, 24 d’abril del 2008

HOMENATGE A "LA SIMATENSE" EN EL SEU VUITANTÉ ANIVERSARI
















L'Agrupació Ciutadana Arc Iris vol retre homenatge a la companyia d'autobusos Simbus, l'antiga Simatense, que l'any 2009 complirà el seu vuitanté aniversari. Han estat vuitanta anys de servei públic de transport durant els que centenars de milers de persones ha pogut viatjar en transport públic entre Simat i les ciutats del seu entorn. Des d'aquell 1929 en que Vicente LLácer Mansanet va fer el primer viatge entre Simat i Alzira transportant mercaderia i viatgers ja sota el nom de La Simatense, la companyia ha anat passant de generació en generació, sense perdre el seu caire familiar. El nét de Vicente Llácer, José María Fuster Llácer, se n'ha fet càrrec fins ara de l'empresa, i els besnets del fundador acaben d'agafar el relleu.
Ha estat tot un exemple de visió de negoci que ha permés als simaters estar connectats mitjançant servei públic amb les principals ciutats del seu entorn. Hui l'empresa explota línies que connecten Simat amb Xàtiva, Alzira, Gandia, i Tavernes, i als estius amb les platges de Tavernes, Xeraco i Gandia.
L'Agrupació Ciutadana Arc Iris proposarà a l'Ajuntament de Simat que commemore l'any que ve les vuit dècades d'existència d'una empresa molt lligada a Simat i els simaters, amb una exposició fotogràfica, amb els fons propietat de la pròpia empresa i de l'arxiu municipal.