dimecres, 7 de maig del 2008

LA FUNDACIÓ JAUME II NO RENDEIX COMPTES


Vicente Burgos
La Fundació Jaume II El Just, que gestiona el dia a dia de l'antic monestir de la Valldigna, no ha presentant els comptes de 2006, i per tant, la Sindicatura de Comptes no ha pogut fiscalitzar al seu informe d'eixe exercici l'activitat de la Fundació. Així ho fa saber el Síndic al seu darrer informe, en el que adverteix de que la Fundació Jaume II no ha presentat els comptes.
A hores d'ara ningú sap si la Fundació manté la seua activitat o està finiquitada, encara que si l'ex alcalde de Benifairó Agustín Pascual manté una vicepresidència, l'entitat deu estar en marxa.
Potser l'omisió de dades està relacionada amb la gestió econòmica de l'ex gerent de la Fundació, Vicente Burgos, ja destituït. Sembla que Burgos no va deixar la Fundació amb bona salut financera, i eixa ha estat una de les causes de la seua destitució.
Arc Iris lamenta l'obscurantisme al voltant dels comptes de la Fundació Jaume II, i recorda que part dels seus ingresos corresponen a l'explotació agrícola del perímetre de l'antic monestir. Per tant, alguna cosa hauria de dir l'Ajuntament de Simat.
Arc Iris ha pogut averiguar que la Fundació no té ara recursos ni per a contractar un jardiner, però sí per a seguir pagant els sous del personal.
El nostre regidor, Víctor Mansanet, instarà a l'ajuntament, mitjançant una moció, a que s'interesse davant la Conselleria de Cultura sobre l'estat de la Fundació, i sobre la voluntat de la Generalitat de mantindre l'entitat o dissoldre-la. Tot apunta a que la Fundació desapareixerà, si s'atén al que diu el projecte de llei del monestir, que preveu un nou òrgan de gestió lligat al futur Alt Patronat.
Ara bé, Arc Iris vetllarà perquè la Generalitat no dissolga la Fundació sense abans haver rendit comptes dels exercicis 2006 i 2007. La intenció és conéixer en què s'han gastat els diners públics destinats a organitzar activitats a l'antic monestir.