dijous, 15 de maig del 2008

UN ALTRE ANY ESTÈRIL?


L'alcalde, Sebastián Mahíques.
D'ací a dos setmanes es complirà el primer aniversari de la victòria del PP a les eleccions municipals de Simat, amb la consegüent formació de govern. Va a complir-se un any. No estem parlant, doncs, dels cent dies de gràcia. I el resultat no és satisfactori.
Estem davant un altre any estèril? Simat acumula ja massa anys estèrils de govenrs que s'han limitat a poc més que a gestionar els recursos corrents, sense preveure res, sense estimular sectors productius, sense crear opcions de futur, ni d'oci, etc. Massa anys sense model de poble i sense perspectives de futur. ¿Ha estat este primer any del PP un nou any estèril? La realitat diu que sí.
S'han pintat els passos de zebra, s'han netejat els carrers, s'han renovat els rètols dels carrers, etc. Quotidianitats. Res de que enorgullir-nos, excepte de la municipalització del servei de subministrament d'aigua potable.
El primer any de Sebastián Mahíques Morant al capdavant del govern municipal ha estat erm.
La política local s'ha democratitzat, s'ha guanyat en participació, en actituds, i en bona voluntat, encara que això ve del mandat anterior, i cal agrair-ho, en bona part, a l'aprovació del Reglament de Participació Ciutadana que va proposar Arc Iris.
Més enllà, no hi ha model, no hi ha mapa de ruta, i no sabem cap on ens dirigim. No s'ha fet cap actuació d'envergadura; les subvencions de la Generalitat, la gran esperança del PP local, no arriben, no s'aprecien canvis substancials en programació cultural, ni en immigració, ni en serveis socials, etc.
S'aprecien, si més no, millores com ara la major informació als regidors, uns pressuposts més detallats, la professionalització de la gestió trubutària mitjançant la Diputació, etc, encara que no deixen de ser qüestions ordinàries. Que la gestió tributària funcione bé no és res d'agrair, és una obligació de l'Ajuntament. Cal recordar, en este apartat, que l'anterior govern socialista va deixar de recaptar vora 200 milions de les antigues pessetes en rebuts inconbrats i incobrables. Això, al menys, no es tornarà a produir.
Ara bé, el PP haurà de demostrar més del que està demostrant si vol fer-se mereixedor de la responsabilitat de governar simat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

A Simat sembla que estem condemnats a patir mals governants. Açò és una epidèmia social. Ara bé, el que hi ha a l'altra banda, agarrat els matxos....

Anònim ha dit...

En part, tens molta raó.
Però jo crec que a "l'atra banda" com dius, també hi ha gent vàlida.
El que passa és que entre els interessos dels partits grans (PSOE, BLOC)i les exagerades ganes de manar d'alguns, no deixen fer res a ningú

Anònim ha dit...

Xé, haurieu pogut retallar millor la foto de sebastianet. Pobret, quina cara. A vore si treballeu més el fotoshop eixe.