dimecres, 30 de setembre del 2009

EL JOVE QUE VA PROVOCAR UN INCENDI A LES FOIES HAURÀ DE PAGAR 1'2 MILIONS D'EUROS

El jove de Benifairó que la nit del 10 de març de 2006 va provocar un incendi forestal a les Foies en cremar les cartes de la seua exnóvia i tirar-les a un contenidor de fem, ha estat condemnat a 18 mesos de presó i a una multa d'1'2 milions d'euros.
Les flames van mantindre en actiu tres dies als servicis d'extinció i en alarma als veïns de Benifairó, Xeraco, Xeresa, Gandia, Simat de la Valldigna i Barx. Aquella nit les flames es van propagar amb rapidesa perquè bufava un vent de 60 quilòmetres per hora. Va caldre desallotjar unes quantes urbanitzacions, i es van cremar 1.900 hectàrees. Va ser un dels incendis forestals més greus aquell any.
Ho va provocar Cristià García quan va pegar foc a les cartes d'amor de la seua exnóvia i les va tirar en un contenidor pròxim al xalet de la xica, per on circulava amb el seu vehicle en companyia d'un amic, al terme de Simat. La imprudència li ha costat cara, molt cara. I no sols pels 18 mesos de presó a què ha sigut condemnat -no xafarà la presó perquè no té antecedents- sinó per les indemnitzacions milionàries a què haurà de fer front: més d'1,2 milions d'euros. Ha sigut una sentència de conformitat.
El vent bufava a 60 quilòmetres per hora; era hivern i nit tancada -22,45 hores-. Després de tirar les missives en flames al contenidor, es va pujar al vehicle i va reprendre la marxa. Durant el trajecte, relata la sentència del Tribunal Penal 2 de València, el seu amic es va adonar de la resplendor que naixia en el lloc en què havien estat i el va avisar. Però l'Opel Astra va continuar avançant quasi a la mateixa velocitat a què ho feien les flames.
El foc va obligar a desallotjar unes quantes cases de camp a Xeresa i Xeraco i una urbanització a Gandia, on també va ser necessari tancar el tràfic marítim del port per a facilitar que els avions carregaren aigua; va haver-hi també que tallar al tràfic la carretera CV-675 a l'altura de Barx. Hi van intervindre sis camions cuba de bombers, deu brigades forestals, una unitat de l'exèrcit, tres avions, i un helicòpter. L'incendi es va donar per controlat tres dies després, a les 13.20 del 13 de març.
El desplegament de mitjans va ser proporcional a les flames; i el seu cost també: Cristià haurà de pagar més de 195.000euros, import a què van ascendir les despeses d'extinció. Però haurà d'abonar també un milió d'euros per a cobrir allò que s'ha gastat la Generalitat en la reforestació i restauració de la zona arrasada per les flames.
Ha sigut condemnat, a més a indemnitzar a tots aquells que van patir algun dany, com els apicultors.
En total, 1,2 milions d'euros. Esta quantitat es veurà incrementada amb les indemnitzacions que haurà de pagar als municipis afectats, entre ells Simat, imports que encara no han sigut quantificats. Pagarà també l'aigua gastada en l'extinció de l'incendi.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

ara que està també podria pagar els cubalibres que jo em beuré a festes de l´any que ve no ????? per pagar , que pague jejejeje

Anònim ha dit...

Quan no és intencionat, és una imprudència, però la qüestió és que estem fent-ho tot pols.

Anònim ha dit...

que se joda i baile

Anònim ha dit...

I el Capità Moro no paga res?.

Anònim ha dit...

Qui colló és el capità moro?

Anònim ha dit...

Que li cremen els collons a vore si li fa gràcia

Anònim ha dit...

i tot per unes cartes d'amor...

Anònim ha dit...

A vore una pregunta, tots sabem que aquest personatge no dispossa d'eixa quantitat en efectiu, aleshores qui ho pagara, per que supose que el xic, no tindra 1.2 mil.lions d'euros.
jo crec que aixo es una sentencia, que al final quedara tot amb un bon no res, perque qui paga, qui?
el capita morono ho paga, ja que ell va pagar el sopar que eixe dia esta fent-se al monestir, els premis Valldigna.

al tio de la vara ha dit...

i el pobre cavall que,i al vispre i al duc i al rei xeruc,tan poc paguen rres.que heu pague al capita moro que te mes diners.

Anònim ha dit...

SÓC EL CAPITÀ MORO.
Dic jo , que com el xaval no tindrà ni per a cervessa, esta també la pagué jo. Mol és?