dilluns, 12 d’abril del 2010

MAINAR SIGNA LA RENÚNCIA


L'alcalde de Simat, el socialista Eladi Mainar, ha signat la renúncia al càrrec, i en donarà compte al ple a la sessió extraordinària convocada per a demà dimecres a les 19 hores. Tot seguit s'haurà de convocar una nova sessió extraordinària per a dissabte 17 d'abril, que en teoria deuria convocar el segon alcalde, per a l'elecció de nou alcalde. Mainar´compleix d'aquesta forma el pacte signat amb el Bloc i Esquerra (Republicana), pel que el PSPV havia de romandre 19 mesos a l'alcaldia, i deixar pas al Bloc els tretze mesos que resten de mandat. Per tant, si no hi ha sorpreses ni traïcions, la cap de llista del Bloc, Agustina Brines Sirerol, es convertirà dissabte en la nova alcaldessa de Simat.
Mainar deuria ara fer balanç públic del que han suposat els di-nou mesos a l'alcaldia, i sobretot valorar si li ha eixit a compte al PSPV local. Arc Iris insisteix en què el PSPV va estar massa generós en la signatura d'un pacte que ha deixat bona part de les competències en mans del regidor únic d'Esquerra (Republicana), qui d'altra banda seguirà controlant la gestió municipal, tant li fa si amb un alcalde del PSPV com amb una alcaldessa del Bloc. Això ha fet que bona part dels ciutadans i dels electors, encara hui, no hagen entés ni acceptat una moció de censura tardana que semblava tindre com únic objectiu desallotjar al PP. Les posteriors divergències en la gestió qötidiana, com s'ha demostrat sobretot en matèria urbanística, han avalat aquesta creença.
Ara s'obren més interrogants. La futura alcaldessa té un lloc de treball eventual a un ajuntament de l'Horta on el seu partit té responsabilitats de govern. Per llei, ninguna persona pot percebre dos remuneracions per dos càrrecs públics distints. Renunciarà, doncs, Agustina B. Sirerol al seu lloc a l'Ajuntament de Burjassot per a dedicar-se amb exclusivitat al poble del que serà alcaldessa? O serà alcaldessa a temps parcial absentant-se a la seua feina? Quina serà la implicació del PSPV en la nova configuració del govern local? Perquè la implicació de Joan Serra ja sabem quina serà: a més buit de poder, més poder per a ell. Mainar va vorejar la fulla de la navalla per tal de controlar a Serra. Ho farà també Sirerol? O deixarà que l'omnipotent Joan Serra acabe per fer-se amb el control absolut de l'Ajuntament de Simat de la Valldigna?
La solució, als pròxims mesos. El regidor d'EU-Arc Iris no votarà a Sirerol com a nova alcaldessa i explicarà els seus motius en el discurs al ple de dissabte.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Si que hem col·locat bé a la xiqueta. Jo vull ser candidata del Bloc al 2011 i que en col·loquen en l'Ajuntament d'Almoines, què esta més propet del poble.

Anònim ha dit...

Eixim del foc i caurem a la brasa... aquest tipus de "pacte" sols porta a la complacència PSOE-BLOC en totes les seues actuacions, ja sabem... hui per mi, demà per tu i arreglem-nos bé el "tinglao", això si: tapant-li els ulls a quatre ignorants d'ERC que creuen que ho controlen tot i no s'enteren de la missa...

Anònim ha dit...

Tota esta classe de pactes no busca el benestar del poble.
Lo únic que els importa i preocupa es obtindre el màxim benefici per al partit (i si pot ser, també per a ú mateix).
Si lo important fora el poble, no hagueren tardat 14 mesos en posar-se d'acord i tampoc hagueren deixat la majoria de competències en mans de Serra.
Lo demés tot és bla, bla, bla...