divendres, 14 de maig del 2010

COCEMFE DEMANA A SIMAT L'EXECUCIÓ DEL PLA DE MOBILITAT UNIVERSAL


La Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana (COCEMFE CV) es reunirà dilluns que ve 17 de maig en l'Ajuntament de Simat amb l'alcaldessa, Brines Sirerol, i l'alcaldesso, Serra Folguerà, com a responsable d'Urbanisme, per a potenciar l'accessibilitat del municipi en tots els àmbits (urbanístic, arquitectònic, comunicació,…).
La dinàmica d'esta visita serà informar als responsables municipals de les últimes reformes legislatives en matèria d'accessibilitat, remarcant la importància de les novetats introduïdes en el Codi Tècnic de l'Edificació i en les noves normes de disseny i qualitat (DC/09) en les vivendes.
La Confederació ha destacat que en estos moments de dificultats econòmiques no es pot fer un pas arrere en matèria d'accessibilitat, per això s'aborda en este tipus de reunions totes les ajudes i subvencions existents promogudes per les distintes entitats públiques i privades per a l'eliminació de barreres en qualsevol àmbit.
COCEMFE CV i la seua Agència per a la Defensa i Promoció de l'Accessibilitat (ADEPA), estan realitzant este tipus d'actuacions amb caràcter prioritari, perquè els ajuntaments i especialment els tècnics municipals, han de vetlar pel compliment de l'accessibilitat a través de l'exercici de les seues funcions d'inspecció i de control.
El president de COCEMFE CV, Carlos Laguna Asensi, ha ressaltat que "amb estes xarrades o sessions monogràfiques d'accessibilitat s'establixen línies de col·laboració amb els municipis, que donen lloc a propostes o solucions tècniques per a la reforma o rehabilitació d'infraestructures de singular complexitat, com és el cas del monestir de Santa Maria de la Valldigna, que si bé és cert forma part del patrimoni històric protegit, algunes xicotetes obres poden permetre ser gaudit per persones amb la mobilitat reduïda".
La reunió amb l'alcaldessa i l'alcaldesso de Simat forma part d'una campanya de sensibilització anomenada "Trencant Barreres, Obrint Camí", que es realitzarà a tots els municipis valencians.
A Simat hem avançat lleugerament en l'eliminació de barreres des que el passat mandat Arc Iris denunciara la negativa d'aquell govern local a eliminar barreres per a persones amb mobilitat reduïda. Eren uns temps en els que ni tan sols el centre de salut estava adaptat. Paradoxalment, la sucursal del Vaticà a Simat va ser la primera en fer accesible la seua oficina. Després va ser el PP de Sebastià qui va dotar de rampa les escales del pont. Després s'han anat estenent els punts accesibles a les voreres a mesura que s'han fet obres de reforma, i les obres de rehabilitació de la casa consistorial van ser un gran pas. Finalment resta la Casa de la Cultura, encara que les obres per a fer-la accesible a tothom estan en fase d'adjudicació.