dijous, 27 de maig del 2010

ENCETEM L'ANY ELECTORAL

SONDEIG: PP 4, PSPV 3-4, BLOCiU 1-2, EU-ARC IRIS 1-2.
Fa hui tres anys es van celebrar eleccions municipals en les que per primera vegada en l'actual etapa democràtica el PSPV no va ser el partit més votat. Encetem, doncs, l'any electoral amb unes previsions que no han variat gaire des de les darreres eleccions. Segons els sondejos al nostre abast, si ara es celebraren eleccions municipals a Simat el PP trauria 4 regidors, el PSPV 3-4 representants, el BLOCiU 1-2, i EU-Arc Iris 1-2.
El PP seria de nou el partit més votat i tindria ben consolidat el quart regidor amb uns 750 vots, el que representa vora el 38'5%, encara lluny del cinqué regidor. El PSPV estaria set punts per davall amb uns 600 vots (31%) i 3-4 regidors. El BLOCiU perd recolzament tot i haver-li regalat el tram més lluïdor del mandat, i pràcticament empata a vots amb EU-Arc Iris; ambdós partits traurien al voltant de 250 vots, entre un 12% i un 13%. Un dels dos, el menys votat, pot quedar-se amb només un regidor en benefici del quart del PSPV. En l'apartat d'altres cal col.locar al partit de Serra, que amb un centenar de vots, el sistema d'Hondt el deixaria fora, tot i superar en una dècima el 5%.
Amb eixos resultats, si el PSPV aconsegueix el quart regidor i el BLOCiU trau més vots que EU-Arc Iris, podrien reproduir el pacte de govern, aquesta vegada sense la llosa de Serra. Però si el PSPV es queda en tres regidors, o si en trau quatre però Arc Iris trau més vots que el BLOCiU i li arravassa el segon regidor, aleshores el pacte seria més complicat a causa de les desavinences entre EU i el BLOCiU.