dimecres, 12 de setembre del 2012

LA TERRITORIALITAT ÉS UN MOTIU DE NUL.LITAT DEL PLA D'OCUPACIÓ DE GANDIA

Després de denunciar possibles il.legalitats en l'aplicació del Pla d'Ocupació de l'Ajuntament de Gandia, tothom s'està fet el suec, sobretot perquè tothom amb butlla per eixir als diaris va signar eixe Pla, diguem-ne sindicats, PSOE, Bloc, empresaris i altra fauna benestant que en nom dels desfavorits cobren nòmines obscenes. El PSOE no obri la boca, els sindicats diuen que estaran a l'aguait, i el govern de Gandia diu que el Pla va superar tots els informes de legalitat. I no parlem del Bloc, que a Gandia va lloar el Pla, i a Xeresa ha clamat al cel, una nova mostra de desorientació.
No cal ser cap doctor en Dret per saber que el Pla d'Ocupació cau en un vici de nul.litat, com és el de la territorialitat, tal com prescriu la Llei de Bases de Règim Local. L'alcalde Torró no té competències més enllà del terme de Gandia, i per tant, si vol subvencionar empreses per fomentar l'activitat econòmica, ho ha de fer en les que estan radicades al seu terme municipal. Si les empreses de Xeresa, el Real, Daimús i Xeraco volen cobrar subvenció de l'Ajuntament de Gandia, hauran de traslladar la seua activitat al terme de Gandia. 
Al remat, els únics perjudicats, com sempre, són els treballadors desocupats que no tenen la condició de veïns de Gandia, els quals confiaven en la temporada de la taronja per tirar endavant i ara no els contracten ni en negre. De llests està el món ple. 
L'Ajuntament de Gandia és insolidari. Exclou als ciutadans de pobles veïns a l'hora de repartir feina, però quan ve l'estiu vol que eixos mateixos veïns vagen a la seua platja a fer gasto, a pagar lloguers, IBI, fem, guals, taxes per ús d'instal.lacions, i altres formes d'exprémer les butxaques.