dimecres, 26 de setembre del 2012

NOU D'OCTUBRE ANTICRISI

Els actes programats per a celebrar el Nou d'Octubre eixiran enguany substancialment més barats que els d'anys anteriors, tot i que resta per quantificar l'estalvi. Les Regiduries de Cultura i la Dona han tractat de mantindre l'oferta i defugir a l'hora els efectesde les tisores. Així, han refòs en una sola jornada la celebració del Dia de la Dona i els del Nou d'Octubre. Eixe dia començarà, doncs, amb una passejada reivindicativa del Dia de la Dona entre l'antic monestir i la Font Menor, on està previst un esmorzar popular amb la intervenció del cantant simater García. Esta és la primera mesura d'estalvi, dos en un, i a més el "caché" del cantant. Tot seguit eixirà de la Font Menor un cercavila de cabuts i gegants que no sabem d'on venen ni de quin Corpus són, ni si són per celebrar el dia de la dona o el Nou d'Octubre. Tant fa. Com si hagueren volgut portar les carrosses del Sexenni, les gaiates de Castelló o els moros d'Alcoi, si són debades. 
A les onze els xiquets i xiquetes tindran jocs populars al carrer del Convent, i a la una començaran les paelles al carrer dels Brolls. La jornada acabarà amb una revetla a la Font Gran en la que s'ha prescindit de la mítica i cara Montecarlo. Nova mesura d'estalvi. L'orquestra contractada, La Pato, ve a Simat per intermedació de la tinent d'alcalde, i a preu d'amic. Almenys així ho han fet saber fonts municipals.
Hi ha a més programada una fira del llibre i artesania per als dies 12, 13 i 14 d'octubre, que bé es podria dir que és per commemorar la Hispanitat, si no fóra perquè actua Pep Botifarra. L'Ajuntament regalarà un llibre per cadascun que se'n compre. La factura detallada la sabrem quan haja passat tot. 
A Arc Iris li haguera agradat afegir un acte institucional en el que l'alcalde proclamara solemnement  en nom de la corporació l'adhesió a la proclamació d'independència que ha fet el Parlament de Catalunya, i que provoca iuiu fins i tot als socis convergents del Bloc. Malauradament només tenim un regidor. 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

arquers sau borrat del feisbuuu?

Anònim ha dit...

La gent de Simat sols vol "BUFAR-SE" i "JUERGA". Mane qui mane. Ací ni cultura, ni EPA,ni cursets de formació, ni impulsar el treball, ni res de res. Aixina ens va.............