dimecres, 31 d’octubre del 2012

DELICAT CONTRACTE DE GESTIÓ DEL POLIESPORTIU


L'Ajuntament de Simat ha fet públic l'anunci per a la selecció d'adjudicatari d'un contracte de gestió de servei públic, que inclou el servei de bar i restauració del poliesportiu municipal, a més del manteniment de les instal.lacions esportives, la seua neteja, i la recaptació dels preus públics per l'ús de les diverses pistes esportives, (piscina inclosa, segons es pot entendre de l'anunci).
El termini per presentar ofertes és el 8 de novembre, i el contingut sencer de les condicions s'hi pot obtindre a l'ajuntament. L'adjudicatari està obligat a aportar 1.500 euros a fons perdut, i l'ajuntament 6.000 euros, a rebaixar en les propostes.
Estem parlant d'un contracte de gestió de serveis públis la quantia del qual és difícil de determinar, i per tant, s'ignora si el procediment de publicitat ha estat l'adequat. El que no sembla adequat és que l'Ajuntament haja prescindit del precepte de capacitat del contratista, tal com ha fet en obrir el procediment a tots els particulars que de forma sobtada es facen empresaris, fins i tot el mateix dia de l'adjudicació.
És evident que en un contracte de les característiques del que s'ha anunciat, caldria dubtar de la capacitat d'un particular per atendre amb garanties les obligacions que es deriven del plec: la capacitat de recaptar preus públics, els sistemes de còmput per a recaptar, el manteniment d'instal.lacions esportives amb tota la seua complexitat, elaboració de programes d'activitats per estimular l'ús, les autoritzacions per utilitzar domini públic, la contractació de personal mitjançant procediments que escaparien de l'oferta pública municipal, etc.
Estem, per tant, davant una decisió delicada i un procediment lligat amb un fil la legalitat del qual convendria revisar, per si de cas als no adjudicataris els pega per reclamar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

"Estem, per tant, davant una decisió delicada i un procediment lligat amb un fil la legalitat del qual convendria revisar, per si de cas als no adjudicataris els pega per reclamar."
I vosaltres esteu en l´ajuntament?.Si cregueu que no és legal cal denucir-ho.I si és legal, però no vos pareix correcte teniu altres llocs on parlar, que per aixó esteu.

Anònim ha dit...

Home imagine que si no posen la denuncia es perque no van sobrats de diners.
Perque posar una denuncia val diners (abogats, procuraors...), i ja no el dic si poses un contencios.
Podries tu contribuir amb alguns euros.