dimecres, 3 d’octubre del 2012

L'HORA DELS PRESSUPOSTOS: S'IMPOSA EL PRINCIPI DE PRUDÈNCIA

S'esgota el termini per a que el PP de Simat presente al ple la proposta de pressupostos de 2013, i Arc Iris segueix tirant en falta un procés de participació ciutadana que permeta recollir propostes i suggeriments d'associacions i particulars en el procés de confecció dels comptes. 
Com que el PP no va a obrir cap procés de participació, Arc Iris proposa eliminar els impostos potestatius que va instaurar el tripartit, ajustar totes les partides en previsió d'un augment en els drets de difícil cobrament, i l'aplicació de recursos per tal d'estimular la iniciativa privada i l'autoocupació com única forma d'eixir del toll a nivell local.
És un fet que els drets de difícil cobrament van a tendir a augmentar. El Síndic de Comptes del País Valencià ja ha advertit que els ajuntaments valencians no tenen recursos per a afrontar les seues despeses generals, de forma que el romanent de tresoreria per a despeses generals dels ajuntaments ha passat a ser negatiu en 120,25 milions d'euros, fet que suposa una disminució del 1.758% respecte al 2009, quan se situava en 7,25 milions d'euros. De fet, un total de 171 municipis presenta un romanent de tresoreria per a despeses generals negatiu. 
   L'anàlisi financera i patrimonial reflectix que els municipis valencians van veure reduïts els seus ingressos en 749 milions d'euros, fet que suposa un 14% respecte a l'any anterior, mentre les seues despeses ho van fer en un 6% (284 milions). Simat no és una excepció, tot i que la caiguda de l'activitat a este municipi és ínfima perquè gairebé si hi havia activitat ni tan sols quan no hi havia crisi.
    En conjunt, els municipis han vist retallat el seu pressupost inicial d'ingressos en un 10%. Tots els impostos han baixat excepte l'IBI, que ha augmentat un 6% després de créixer un 10% l'exercici anterior, i l'IIVTNU (Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana), que s'ha vist incrementat en un 13%.

ES RETALLA UN 7% LA DESPESA PÚBLICA PER HABITANT

   La despesa pública per habitant s'ha retallat en un 7% fins a 1.069 euros. La càrrega financera per habitant ha augmentat un 42%, sobretot als municipis valencians, que ha passat de 87 a 149 euros (un 71% més). 
   Pel que fa a la pressió fiscal, esta es manté en nivells similars als del 2009, amb 546 euros per habitant, i han estat els habitants dels municipis de Castelló els que suporten una major pressió (633 euros), seguits d'Alacant (564 euros) i València (511euros).

DRETS DE DIFÍCIL COBRAMENT

   Les comprovacions globals sobre els estats pressupostaris han reflectit que 413 entitats locals (el 71%) presenten incidències. La més freqüent ha estat el resultat pressupostari ajustat negatiu, que afecta a 223 entitats locals (38,7%) i que indica un deteriorament de la situació econòmica. La falta d'estimació de l'import de dubtós cobrament en el romanent de tresoreria és la segona incidència més comú, a l'afectar a 207 entitats locals.
   En les seues recomanacions, la Sindicatura insistix en la necessitat de tenir en compte el principi de prudència en l'estimació dels drets de difícil cobrament. 

5 comentaris:

Anònim ha dit...

RESUMINT: CONTRIBUCIONS MES ALTES, " PA CAGARSE " MENYS SERVEIS, EL MATEIXOS XUPLANT DEL POT, PADEL I FUTBOL I LA GENT QUE NO PUGA FER FRONT A LES CONTRIBUCIONS ( PARATS, ETC...) QUE LIN DONEN PEL CUL

Anònim ha dit...

Pues si, és un bon resum.
Un altra manera de dir lo mateix.

Anònim ha dit...

Ahir refresquet, sous mes baixos contribucions mes altes, mes serveis subcontratats i el mateix personal, ale ale

Anònim ha dit...

pero sempre podrem anar a jugar al camp de futbol, encara que l'ajuntament ampre 200.000€ que em de pagar entre tots

Anònim ha dit...

ara vas i li tornes a votar