dissabte, 29 de desembre del 2012

SIMAT RETALLA PER TOTES BANDES EN ELS PRESSUPOSTOS


La gespa ha augmentat el deute.
El ple de l'Ajuntament de Simat va aprovar dijous, només amb els vots del PP, un pressupost de 2.183.000 euros per a 2013, dels quals vora el 90% són per a despeses de personal i despeses corrents. Com a conseqüència, baixa la partida d'inversions i desapareixen o minven algunes transferències de capital, com ara les dedicades a esport, educació i serveis socials. 
EU-Arc Iris considera que el PP no té marge de maniobra. No obstant, fa en falta inversions en foment de l'ocupació o reactivació econòmica. 
Per la seua banda, el Grup Socialista ha criticat la premura amb la que es va presentar el projecte de pressupostos, sense gaire temps per estudiar-los, i ha denunciat l'increment de l'endeudament, sobretot per la remodelació del camp de futbol, tot i que els regidors socialistes han admés la utilitat de l'obra. No obstant, asseguren que romandran a l'aguait per a futurs crèdits, tot vigilant que es dediquen a vertaderes prioritats. 
Segons el Grup Socialista, els simaters,anem a pagar al llarg del 2013,la quantitat de més de 40.000 euros (quasi 7 milions de pessetes),en concepte d´interessos als bancs.Això suposa que tots els mesos ens volen més de 3000 euros, a banda les amortitzacions.Sols de la gespa paguem d´interessos 14000 euros a l´any, vora 2.500.000 pessetes,"i encara que no és una càrrega excesiva per a un Ajuntament sanejat com aquest,sí que pot fer-nos vore que hem d´estar alerta en crèdits futurs innecessàris".
    D'altra banda, el ple va aprovar per unanimitat la moció del PSPV que demana al pagament del deute de la Generalitat amb el poble de Simat. Potser el vot favorable del PP ha sorprés als autors de la moció.