dijous, 4 de juliol del 2013

EL JUTJAT RATIFICA L'EXPULSIÓ DE KARINA VERCHER D'EUPV

La regidora de Tavernes Karina Vercher està definitivament fora del grup municipal d’EUPV per decisió judicial, i per tant queda en el grup de no adscrits sense possibilitat de signar cap moció de censura. Així ho ha decidit el mateix jutjat que va mantindre de forma cautelar a Vercher en el grup municipal d’EUPV mentre es resolia la seua expulsió de la formació, una decisió cautelar que va permetre a Vercher presentar una moció de censura amb el PP. 
El govern local, format per Compromís i PSPV, han expressat la seua satisfacció, mentre que karina Vercher ha dit que acata la resolució judicial, tot i que es manté en què els actes que va protagonitzar sent regidora del grup d’EUPV, tot i que de forma cautelar, tenen validesa, i per tant s’hauran de resoldre els recursos que tant ella com el PP van presentar contra la decisió de la regidora que presidia la Mesa d’Edat en el ple de la moció de censura, que va impedir la votació amb l’argument de que Vercher era trànsfuga. 

1 comentari:

Simater ha dit...

Llegiu el que possa a la cotorra de Tavernes.
http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/

La jutgessa del Tribunal del Contenciós-Administratiu nº3 de Valencia li dóna la raó a l'Ajuntament i ha anul·lat unes mesures cautelars d'abril que permetien que la regidora Karina Vercher continuara dins del grup municipal d'EUPV. La resolució firmada avui i coneguda aquest mígdia resol que la regidora és "no adscrita”, sense partit, per tant està fora del grup municipal d’EU, tal com havia aprovat el plenari el passat mes d'octubre.
La resolució en el punt tercer accepta les al·legacions de l’Ajuntament de Tavernes, o més en concret del seu govern municipal. Els advocats de l’Ajuntament havien posat en coneixement de la jutgessa que les circumstancies de l’ auto de mesures cautelars havia canviat després que el jutjat nº4 de Sueca decidira que la regidora continuara expulsada d’EU.

La jutgessa afirma que “ de continuar (la regidora) en el grupo político municipal podria adoptar posiciones contrarias o en contradiccion con la posición política de su grupo de pertenencia, propiciar mociones de censura o desastabilizar el equipo de gobierno...”, uns fets que com tot el món sap han ocorregut, firmant la moció de censura com a pertanyent al grup municipal d’EUPV.

La jutgessa indica així mateix que l’interés general de la formació política està per damunt del particular de la regidora i més encara després que s’ha produït una resolució del jutjat nº 4 de Sueca que deixa a la regidora fora del partit.

Igualment indica la jutgessa que mantindre a la regidora en el grup municipal del partit del qual està expulsat “constituye una distorsión del sistema diseñados por los articulos 23 y siguientes del Real Decreto 2568/1896 por el que se aprueba el ROF y RJ de las entidades locales, así como el articulo 134 de la ley 8/10 de regimen local de la CV”. Per tant, conclou la jutgessa que “ha lugar” les al·legacions de l’Ajuntament i es deixa sense efecte l’anterior mesura cautelar.

Per tant, la regidora Karina Vercher no pertany al grup municipal d’EUPV i no pot firmar cap moció de censura. La resolució demostra el que sempre ha manifestat el govern municipal: que la moció de censura no tenia fonaments, era una moció “agafada amb pinses” i sense cap base legal substanciosa des del moment que la regidora mantenia la seua situació d’expulsada d’EU.