diumenge, 21 de juliol del 2013

FUENTE GRANDE Y LIBRE

Banderes al vent "para ofrendar nuevas glorias a España cañí".
El dia 18 de juliol, i sembla que no és per casualitat, la Font Gran de Simat va aparéixer "engalanada" amb la "enseña nacional" (la denominada estanquera), tal com es veu en la foto de l'esquerra. No, no és que anara a fer-s'hi cap desfile de la victoria, ni a rememorar-se el dia del Alzamiento (que, per cert, va fracassar a la València republicana). Tampoc jugava eixe dia la selecció espanyola de futbol ni ens visitava el Reial Madrid. No, simplement és que va ser la banderola triada pels festers de Sant Anna per a adornar la plaça més emblemàtica i visitada del municipi. Sí, l'estanquera anuncia la proximitat de les festes (de les festes més ràncies, s'entén), i això ens agermana amb Tragacete (Conca), Villanueva del Trabuco (Màlaga), Morcillo (Extremadura), Encinasola de la Encomienda (Salamanca) o El Ferrol (del Caudillo, és clar). La banderola en qüestió està acompanyada per altres banderoles plastificades, com les dels Estats Units d'Amèrica del Nord, França, el Regne Unit, Alemanya, Itàlia i la Unió Europea, és a dir, la crème de la simbologia estatal del capitalisme més brutal que impera al món. Només falta la del Vaticà (amb permís de don Alberto). Tampoc han penjat la senyera en blau (ni en cap altre color). Cap símbol valencià, ni tan sols les senyes que identifiquen el regionalisme hortofruitícola, paellogràfic, liricofloralístic i barracofòssil del nostre país.
Vist el que hem vist, i com que la "bandera de la marca España y olé", representativa dels gürtels, peporros o furtangarins, presidirà els actes festers dels pròxims dies, un company nostre proposa canviar el nom de la Font Gran per un altre més adient: Plaza de la Fuente Grande y Libre. I ja posats, per què no transformar la Banda Unió Musical en la Banda de Cornetas y Tambores?, i el colom en una águila imperial? I és que si els darrers governs de l'Estat espanyol han desenterrat els fantasmes del passat (serà, potser, la influència televisiva del Cuéntame?), el nostre poble no es queda arrere. I el que semblava superat, ara torna a ser actualitat. Però compte, "nunca segundas partes fueron buenas". Que déu (si n'hi ha) ens pille confessats. Catsó! 

30 comentaris:

Anònim ha dit...

Caldrà doncs no pagar les festes de Sta. Anna d'enguany i averiguar si l'Ajuntament ha tingut a veure amb la decoració i si aquesta presidira les festes del poble, en tal cas caldria també protestar en Ple, no us sembla ¿?

Anònim ha dit...

Lo mal és que ja ho he pagat. Això ho sé abans i no pague. Déu quina banda!

Anònim ha dit...

No se perquè algú s'estranya de que passen estes coses.
Si la gent ha votat majoritariment al PP, tot el que està passant no son més que les consequències.

Anònim ha dit...

Home estem a Espanya, què voleu la Bandera de França???

Anònim ha dit...

Encara estem en lo mateix, les Banderes, no avancem......

Anònim ha dit...

Si que avancem, els que ens han martiritzat durant tants anys reviscolen .jo no pague, ni vaig a comprar butlletes de rifa, estic fart de tant d'espanyols.

Anònim ha dit...

Estos festers, tenen ganes de gresca,vergonya tinc, de vore el meu poble aixina.

Anònim ha dit...

Jejejejejejejejeje

Anònim ha dit...

Jejejejejejejejeje

Anònim ha dit...

Si fora el teu poble no tindries vergonya x q ja la averes venut.Aixi eres tu

Anònim ha dit...

No teniiu mes poca vergonya perque no hi podeu quina manera de criticar gent eh.! Ara hi criticareu pero segur que hi sou els primers que hi estareu a la Font Gran ballant .Si no vos agraden les banderoles de l' espanya tapeuse els ulls y no hi mireu o a la proxima vegada ho feu vosaltres no hia ningun perque de criticar a els festers de cap sant perque no hi es el unic que eu criticay segur.
Menys criticar y mes col.laborar.

Anònim ha dit...

Q llastima,q roin es l'enveja.El millor seria apoyar la festa i q no s'acabe

Anònim ha dit...

Eixa es... pero niia gent molt poc agraciia que axo no hi o toleren.. pero al fi i al cap ja sapanyaran la veritat. Els agra molt criticar..

Anònim ha dit...

VISCA SANTA ANNA!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Xe, el que cal fer és impedir que quatre descalaverats es facen festers, recapten diners del poble, i facen el que els done la gana amb els diners. Cal fer-se avant, fer festers a gent amb vertader vincle al poble i la festa, amb més trellat i criteri. Tenen raó els qui diuen que si qui no estiga d'acord que es faça fester i carregue amb la feina. Així que, a fer-se festers.

Anònim ha dit...

Bueno reis/reines no se lo k sou sas pero el que si k es sap que teniu molta cara y molta poca vergonya. Tambe dirvos que el/la descalavera seras tu ja que no hi vols donarte a coneixer amb aquests comentaris k el unic que feu es criticar.
Ale..!

Anònim ha dit...

Que tall de persones amargaes que no saven apreciar lo bo per que ningu els volen y segur que els q critiken son del arc iris q ni tenen vot ni paraula en ningun puesto q may an tingut mes de cuatre vots per que son uns amargats. Viva españa tos som españols y visca la xent q a pogut fer esta festa una realitat

Anònim ha dit...

Anim fester i a disfrutar de la festa.que mes be o mes mal estic segur que la teniu mes que guanyada.Y cuan no vullgau vore banderes de espanya senaneu del país o tanqueu els ulls catalanistes.

Anònim ha dit...

vixca santa Anna,VIxquen els Santets de la Pedra i totes les festes de esta poblecmeravellos i si tan mal vos pareix agarreuo vosaltres i sabreu el que es la feina que tenen que fer i segur que sou els primers a bufarse i a ballar en la verbena i no dic res des mes per que no val la pena duscutir amb gent inutil! Vixca Simat ,Vixca Espanya València i yo soc Clavari dels Santets de de la Pedra i ben orgullos de ser simater ,espanyol i simater.

Anònim ha dit...

Ni Simat ni Santa Anna mereixen festers que estan a zero. I la culpa la té l'ajuntment.

Anònim ha dit...

si la culpa de unes putes banderes sera ara ara de mauela....

Anònim ha dit...

Bé, este és el nivell. Polítics de Simat, preneu nota.

Anònim ha dit...

Si tenim festers i polítics incapaços de respectar la diversitat en els emblemes banderils, i per tant provocadors de conflictes, canviem de festers i de polítics.

Anònim ha dit...

Es veritat que estem en Espanya pero recollons sols faltava haver despedit la berbena cantant el cara al sol... jo opine que no hi ha que clavar la política en una festa que deuria ser per a tot el poble.

Anònim ha dit...

Veus, ja ho sabiem k tant de renegar de la festa y eu sigut els primers q eu estat en.la berbena no ho podeu negar que hi sabeu en kina canso sa acabat ale "TALUE"

Anònim ha dit...

Si no voleu clavar politica amb la festa,fora les banderes espanyoles

Anònim ha dit...

Sí que vaig anar a la festa, a mi i a molts tranquil que no van a amargar-nos la festa 4 que volen clavar la política hasta en la sopa.

Anònim ha dit...

Si algú li amarga la festa per unes quantes opinions dites lliurement, es que algo li falla.

Anònim ha dit...

El que sols es calfa el cap en banderetes que pocs problemes deu tindre.Mes val que aporteu algo que puga donar de menjar o feina

Anònim ha dit...

A mi el servell en dona per a calfar-me el cap en varies coses a l'hora.
En lo que son banderes i lo que no son banderes.