diumenge, 28 de juliol del 2013

INOPORTUNA APAGADA ELÈCTRICA EN L'HORA PUNTA DEL BALL DE DISFRESSES

Una part del casc urbà de Simat, aquella en la que estan ubicats bona part dels bars i establiments, es va vore afectada dissabte per una interrupció en el servei de subministrament elèctric que va durar vora tres hores, entre les 19:30 i les 22 30 de dissabte. El servei es va restablir exactament a les 22:27 hores, després d'haver tret de judici a comerciants i propietaris de bars. El malestar era evident en els responsables del supermercat del Carrer Major, on molts aliments congelats corrien risc de fer-se malbé. Però la indignació era major entre els baristes, que arribada l'hora en la que centenars de clients prenien seient per sopar, van vore com gairebé si podien servir begudes fresques. Molts dels bars no van poder preparar els sopars com cal, i alguns d'ells es van vore obligats a reduir la carta d'entrants, entrepans i plats. 
Arc Iris s'ha posat a investigar la causa de l'apagada i ha pogut esbrinar que la infraestructura de subministrament elèctric del municipi no està adaptada a la demanda real dels veïns de Simat. És a dir, en quan es produeix una repuntada en la demanda d'energia elèctrica, com va passar aquest dissabte degut a la forta calor i a la celebració del ball de disfresses, el sistema de distribució falla perquè és insuficient. 
Fa pocs mesos l'empresa responsable de la xarxa de distribuició va haver de repontenciar alguns carrers de la part alta del poble davant les queixes dels veïns per l'escassa potència que els hi arribava als domicilis. Eixa manca de potència afectava a diversos carrers, com ara el del Pou.En solucionar-se i donar potència normal a tot el poble, el consum s'ha disparat i la xarxa no dóna de sí. 
El problema s'hi va localitzar a un transformador que Iberdrola va obligar a situar en una finca de nova construcció al número 47 de l'Avinguda Jaume I. Amb eixe transformador diguem-ne "casolà", Iberdrola pretenia eixir del pas per donar subministrament, i estalviar-se construir una nova estació transformadora com cal i requereix Simat. És a dir, damunt de que Simat li dóna a Iberdrola totes les facilitats per passar la seua xarxa d'alta tensió pel terme gràcies al PSOE i al Bloc, Iberdrona ho agraeix dotant-nos d'infraestructures que fan riure incapaces de donar servei una nit de ball de disfresses. 
Arc Iris exigeix al govern local que demane responsabilitats a la distribuïdora, que l'obligue a construir el centre transformador, i que indemnitze als comerços i bars de Simat per l'apagada de dissabte.