dimarts, 27 de maig del 2008

SIMAT ES NEGA A INVESTIGAR ELS COMPTES DE LA FUNDACIÓ JAUME II

Víctor Mansanet, portaveu d'EU-Arc Iris, vol que s'investigue
la gestió econòmica de la Fundació Jaume II.
El regidor d'EU-Arc Iris, Víctor Mansanet, va haver de retirar al ple que va celebrar ahir l'Ajuntament de Simat una moció en la que demanava una investigació sobre la gestió econòmica de la Fundació Jaume II El Just, que ha derivat en un deute de vora nou milios d'euros.
La moció demanava que s'investigara per part de l'Ajuntament la gestió econòmica de l'anterior gerent de la Fundació, Vicente Burgos, i les causes per les que s'ha generat un deute de nou milions d'euros, i a més demanava responsabilitats polítiques no sols al conseller de Cultura, responsable polític de la Fundació, sinó també al president de la Generalitat, Francisco Camps, a l'actual gerent de la Fundació, Anabel Trujillo, i al gerent adjunt de la Fundació i exalcalde socialista de Benifairó, Agustí Pascual.
Una de les conseqüències del desfasament en la gestió econòmica és que la Fundació no té ara recursos i l'activitat s'ha reduït al mínim, tant pel que fa a l'oferta cultural com a les tasques de restauració, manteniment i jardineria de l'antic monestir. La situació econòmica de la Generalitat, a més, no contribuiex a solventar la situació de la Fundació Jaume II.
Tot i això, el nostre regidor va haver de retirar la moció i deixar-la sobre la taula davant els anuncis del PP, PSPV, i un dels dos regidors del Bloc, de que no anaven a recolzar-la. Així doncs, Víctor Mansanet va optar per retirar la moció amb l'objectiu de donar-li una nova redacció que puga aglutinar major suport. Cal dir que en principi bona part del desacord amb la proposta era, aparentment, per motius aliens a la petició d'investigació, atés que la moció incloia altres assumptes com la negativa a que l'antic monestir aculla actes religiosos, o la petició de que Simat abandone la Mancomunitat de la Valldigna, institució a la que EU-Arc Iris considera corresponsable de la situació de la Fundació Jaume II.
En este punt, la moció que va presentar Víctor Mansanet explicava la conveniència de que Simat abandonara la Mancomunitat de la Valldigna, com ha fet ja l'ajuntament socialista de Barx, i que els vora 80.000 euros anuals que Simat aporta a la Mancomunitat es destinen a fomentar l'ocupació al municipi. Este punt, junt a la negativa a celebrar misses a l'antic monestir, va servir d'excusa al PSPV i a un dels dos regidors del Bloc per a anunciar que no anaven a recolzar la moció d'EU-Arc Iris, com tampoc anava a fer el PP.
Per tant, Víctor Mansanet donarà una nova redacció a la moció per a incidir exclusivament en la petició d'investigació d'una gestió econòmica a la Fundació Jaume II que està generant sospites, i aleshores es sabrà si el rebuig del PSPV i d'un regidor del Bloc es deu a les misses o en realitat es neguen a que s'investigue la gestió econòmica de l'ens que se n'ocupa de l'antic monestir.
D'altra banda, el ple va aprovar una ajuda de 440.000 euros per a la Societat Unió Musical de Simat de la Valldigna, així com dos mocions del Bloc, una en la que demanava que es facen efectives les ajudes previstes en la Llei de Dependència, i altra relativa a la recuperació del Dret Civil valencià.
Es va aprovar també una moció d'Esquerra en la que demanava l'alliberament de Francesc Argemí, un veí de Terrassa que està empresonat des del 28 d’abril acusat d’ultratge a la bandera espanyola. PP i PSPV s'abstingueren, mentre que EU-Arc Iris, tot i recolzar la moció, va fer saber que a més de Franky, hi ha més presos polítics, i altres persones que han pagat amb les seues vides només per la seua forma de pensar, com Miquel Grau o Guillem Agulló, als que EU-Arc Iris ha proposat dedicar carrers a Simat.


PREN POSSESSIÓ EL NOU REGIDOR DEL PP


Al ple d'ahir va prendre possessió del seu càrrec de regidor Rafael Cabanilles, del PP, qui substitueix Francisco Alario García, després de la renúncia que va presentar ara fa un mes, al darrer plenari per desavinences amb el seu grup que a hores d'ara encara no s'han aclarit. Rafael Cabanilles ja té experiència com a regidor, càrrec que va ocupar amb el PP ja fa una dècada. És agent forestal, i en principi la seua figura no genera rebuig a la corporació. Està ben considerat per la seua tasca d'agent forestal i pel seu tarannà pacífic i senzill.
No obstant això, caldrà esperar per comprovar si Rafael Cabanilles és la persona que li cal a l'alcalde, Sebastián Mahíques, per traure endavant la gestió municipal, tasca difícil si atenem la condició minoritària del govern local del PP.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic segura de què el PSOE s'oposarà a la investigació de la gestió econòmica de la Fundació Juame II. Al temps....

Anònim ha dit...

Quan tenen interesos o gent involucrada en aquets xanxullos, lo primer es salvar el partit.
En eixe moment ningú vol saber el significat de paraules com tansparència, honestitat, dignitat,....
Eixes paraules les tornaran a usar quan vinguen noves eleccions.

el setial ha dit...

Hem enllaçat l'article a ValldignaDigital

Anònim ha dit...

Què ens passa simaters?
Què passa a la Manco?
Qui dels regidors del Bloc està a favor d´ARC IRIS????