dilluns, 5 d’octubre del 2009

"RED ELÉCTRICA" ENS LA JUGA PER SEGONA VEGADA

És evident que quan la companyia Red Eléctrica Española va demanar autorització per a estendre la línia d'alta tensió per la Valldigna ja tenia en ment duplicar la seua potència. Dit i fet, quan només fa uns mesos que va entrar en servei la línia, explotada per Iberdrola, Red Eléctrica ha obtés autorització per a repotenciar la línia de 132 a 220 KV.
De fet, fins i tot el tram soterrat pels termes de Simat i Benifairó estava condicionat per a la repotenciació, el que representa un segon engany als ciutadans de la Valldigna i de tots els municipis afectats entre Castelló de la Ribera i Gandia.
A més, s'ha demanat a les Corts una modificació de la Llei Mediambiental per tal d'obligar a les companyies elèctriques a prendre mesures per tal d'evitar incendis forestals per la caiguda de cables, la qual cosa, en el cas d'aprovar-se, obligaria a una major ocupació del sòl per on passa el cablejat, de forma que el vol de cable deixaria de ser vol i passaria a ser ocupació de terrenys. Això deixaria sense efecte la sentència del Tribunal de Justipreu emesa al 2005.
Red Eléctrica va comunicar a mitjan mes de juliol la resolució de repotenciació de la línia als ajuntaments afectats, però els ajuntaments, inclòs el de Simat, no han traslladat eixa resolució a la societat.
Estem, doncs, davant d'un segon engany i d'una nova i inadmissible passivitat dels governants dels nostres ajuntaments.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I als de l'ajuntament que?
Això no deixa vots.

Anònim ha dit...

Colom si tingueres vergonya no eixiries de casa.