dilluns, 15 de març del 2010

DESCENS DE PARTICIPACIÓ EN EL DIA DE LA VALLDIGNA

La participació als actes del Dia de la Valldigna celebrats el cap de setmana ha baixat de forma significativa, en el que ha influït amb tota seguretat una confluència de diverses circumstàncies. En primer lloc el fred deu haver dissuadit molta gent, però també haurà influït la supressió d'actes populars com la paella gegant, la coincidència amb les Falles, el canvi d'escenari de la revetlla, i fins i tot el partit de futbol Barça-València. Els descens de visitants ha estat significatiu, i ahir mateix els polítics locals ja estaven reflexionant sobre les causes. A ningú li passa pel costat que les males relacions institucionals entre els municipis de la Valldigna pot estar també entre les causes del descens en la participació, com també el fet de que la remodelació de la Font Gran no estiguera enllestida per al Dia de la Valldigna, com inicialment estava previst.
Amb tot, els venedors de la fira, no tots, van poder salvar el cap de setmana d'una celebració que ha quedat un tant deslluïda. La Generalitat tampoc va col.laborar perquè un dia com el d'ahir a les sis de la vesprada va tancar el monestir en un moment de màxima afluència.
D'altra banda, divendres, a l'acte de lliurement dels premis Valldigna, hi van haver fallades en la megafonia que van fer inaudibles els parlaments per a gran part dels assistents, que a més van suportar durant hora i mitja baixes temperatures a la nau central de l'antic monestir. Això posa de relleu que el recinte no està condicionat per acollir actes, ni ganes que en té la Generalitat de condicionar-lo.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si es que la gent al final no anirà, per no vore a certs personatges, que ho controlen tot, igual d'un partit que d'un altre.