dimecres, 31 de març del 2010

EL BLOCiU NO VOL QUE HI HAJA DUBTES SOBRE LA SEUA COHERÈNCIA

El BLOCiU de Simat ha llançat una pamfletada sobre el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) amb la que pretén "deixar ben clara" la seua "coherència" al voltant de la política urbanística. El pamflet diu, textualment, pel que fa al sector Est (camp de golf i macrourbanització), que "la nostra posició (la del BLOCiU) és deixar-lo com a sòl no urbanitzable comú. Això vol dir no tancar les portes a res però deixant que siga el poble qui diga que (sic) vol que es faça allí mitjançant la participació dels veïns i les veïnes en processos com el de l'Agenda 21".
Fins on sabem, això de "no tancar les portes a res" no era la postura del Bloc a l'època de l'Aureli Mansanet. Amb eixa referència, el BLOCiU no ha demostrat la "coherència" que ara pretén deixar clara. Sí és coherent, per contra, amb l'etapa de Joan Maria Mansanet, el portaveu del BLOCiU durant el mandat en el que es va gestar d'esquenes al poble el PAI del golf, i que l'exalcalde Palomares va tractar de tramitar per la porta de darrere i saltant-se la nova llei urbanística.
En definitiva, era coherent abans, no ho era adés, i ho vol ser ara. Resultat: incoherència. El que fa el BLOCiU és guardar l'equilibri per no irritar al soci majoritari de govern, obertament favorable al golf. És a dir, no volem golf, però deixem la porta oberta per si de cas, això sí, el poble tindrà la paraula, més faltava.
Deixar la porta oberta vol dir legitimar un intent d'estafa col.lectiva, que és el que es va fer tramitant un megapai d'esquenes al poble, una operació especulativa en la que desenes de llauradors van vendre per sota del valor real.
El BLOCiU és coherent, defén un ús racional sostenible del territori, però diexa la porta oberta. És la més estranya expressió de la coherència que mai s'ha vist.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Perdoneu pero jo entenc altra cosa:
Entenc que la seua postura segueix sent NO al camp de golf amb macrourbanització i no protegeixen per no tancar les portes a "gran zona verda als clots, o si es pot crear una zona esportiva..." o "qualsevol possibilitat de fer un espai turístic, hotels o restaurants rurals que puguen conviure amb l´entorn".
Tot això no es pot fer protegint-ho.

Anònim ha dit...

Inocent.

Anònim ha dit...

A Eladi no el critiquem no siga cosa que ens peguen el puro els de Valensia i mos tiren al carrer an lo be que vivim an un bon sou del ppsoe

Anònim ha dit...

Com si no coneguessim al BLOC de Simat!!! A qui voleu enganyar?
Visca la poltrona!.

Anònim ha dit...

Demanar coherènci al Bloc és com esperar cireres d'un plataner.