dijous, 28 de febrer del 2013

EL MONESTIR ACOLLIRÀ DIUMENGE UNA JORNADA SOBRE ELS FRARES I EL VI


El Monestir de la Valldigna, dins del seu programa d’activitats especials, ha organitzat per a diumenge que ve 3 de març, a les 12.30 hores, la visita guiada ‘Els monestirs i l’enologia’. Luis Moreno, especialista i crític de vins, guiarà als visitants, a través del Monestir, per la història del vi i la seua relació amb les tecnologies descobertes pels frares per a la seua elaboració i la seua producció, informa la Conselleria de Cultura en un comunicat.
Les diferents recerques històriques mostren que, igual que uns altres, el Monestir de la Valldigna tenia una estreta vinculació amb el cultiu de la vinya i la producció de vi. Els llibres de comptes d’aquest monestir ens atorguen informació sobre el consum d’aquesta beguda i de la seua importància en la dieta dels vilatans i els monjos del cenobi.
El Monestir de la Valldigna, lliga la seua fundació al moment en què les tropes de Jaume II, tornant de la seua campanya d’Almeria i Murcia, passen per aquesta espectacular vall i atorguen aquestes terres a un capellà, monjo cistercenc. Aquest profund lligam de segles d’antiguitat, dóna l’oportunitat de participar, per primera vegada, d’una exclusiva activitat dedicada a conèixer la relació dels monestirs amb la història del vi.