dijous, 21 de febrer del 2013

INTERESSOS PRIVATS PARALITZEN EL DESENVOLUPAMENT URBANÍSTIC DE SIMAT

L'aprovació del PGOU de Simat i el posterior desenvolupament urbanístic del municipi està paralitzat per interessos privats, en especial els d'una empresa. Unes vegades perquè el PGOU proposat no era del seu grat, i ara perquè a eixos interessos privats no els convé que s'aprove perquè no és hora de posar diners en la rajola.
En l'anterior mandat els governants del tripartit no aconseguien ni ser rebuts al despatx de l'autoritat autonòmica en matèria d'urbanisme. Va ser sonat aquell viatge a València del regidor d'Urbanisme i l'alcalde o l'alcaldessa, que no sabem en quin moment es va concertar la cita, en el que mentre esperaven per entrar, es van colar representants dels interessos privats, i immediatament els responsables del govern local ni van ser rebuts. A tot això caldria afegir alguna malaptesa de l'anterior govern, com per exemple contractar un arquitecte col.legiat a Alacant i renunciar a la subvenció del Col.legi Oficial de València. 
I ara? Amb majoria absoluta del PP en teoria el govern local no hauria de tindre problemes per presentar una proposta de PGOU i tirar-la endavant en un temps raonable. No obstant, als interessos privats no els ve bé ara posar diners per transformar l'horta de Simat en una espècie de vila residencial a l'estil de Florida. 
Com és possible que els interessos generals dels simaters estiguen supeditats als interessos empresarials? Doncs és possible. Al remat haurem de demanar danys i perjudicis per ralentitzar el model de futur de Simat, que a hores d'ara tampoc sabem quin és. 
Amb la pesona que s'ha designat per part de la Diputació de València per a redactar el PGOU de Simat, Bernardo Montserrat, no hi ha garanties de que l'ordenament urbanístic es desbloquege en el temps i la forma que interessa als simaters. A més, Montserrat, un apassionat del golf, està ara massa ocupat amb els projectes de l'alcalde de Gandia. 
Arc Iris demana al govern local que desbloquege d'immediat el PGOU, amb una atenció especial per la rehabilitació d'habitatges per tal d'augmentar l'atractiu turístic i revitalitzar les zones degradades del casc antic. 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Xe no critiqueu tant a sebastianet i companyia... Pobrets! Quina manera de criticar tot el que fan!