divendres, 24 d’octubre del 2008

EL CASC ANTIC, ABANDONAT (VII)


El grup de cases de la Muntanyeta de la Font Menor és món a banda per a l'Ajuntament.
Les cases de la Muntanyeta de la Font Menor són com un poblet dins del poble, un barri ben definit nascut a empentes i rodolons, i sense captar massa l'interés dels nostres governants. Format per un conjunt de només una desena de cases i un carrer interior, només tres famílies hi viuen de forma permanent. La resta d'immobles o estan abandonats, o són propietat de forasters que hi venen a passar el cap de setmana, o es fan servir de trasters.
Per no tindre, el grupet de cases no té ni adreça postal, per molt que els veïns hagen insistit a l'Ajuntament per a que els batege el seu carrer interior amb algun nom. I a la vista de que l'Ajuntament no té intenció de batejar el carrer, els propis veïns han triat un nom: Carrer Muntanyeta de la Font Menor. Amb aquesta adreça el carter els fa arribar la correspondència, encara que més per voluntarisme que per obligació, atés que legalment no hi ha cap carrer a eixe grup de cases.
Anys arrere el grup de cases figurava als plànos literalment com "Afueras carretera Játiva", i amb eixa adreça es van apanyar durant una època. Ara, però, el barri no existeix oficialment, tot i que una desena de cases paguen els seus impostos.
A aquest micropoblet dins del poble no s'ha fet mai cap inversió, i mai passa el servei de neteja. Fa pocs anys els veïns demanaren enllumenat públic i l'Ajuntament hi va col.locar una farola "de les de llum groga". A més, hi ha un tram de carrer sense graes per pujar la pendent amb risc seriós de relliscada els dies de pluja. I entre les queixes dels veïns, una en especial: el trànsit de motos de cross per les escales del barri camí de la muntanya.
D'altra banda, a un barri on només hi viuen tres famílies de forma permanent hi ha un conflicte contenciós administratiu amb l'ajuntament. Un veí té escriturat un tros de terreny a la part de darrere de casa seua, i en canvi l'ajuntament s'atribueix la propietat al mateix temps que li gira religiosament els rebuts de la contribució urbana pel tros en litigi.
Per últim, una de les cases del barri és il.legal i no té connexió al clavegaram.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Podríeu traure la vergonya que ha ocorregut en el sector del llavador de la font menor, als propietaris fa 6 o 7 anys els van dir que no podien regar més els camps i resulta que els xicotets propietaris se'ls van assecar els tarongers i el major propietari de la zona continua regant i m'agradaria saber si paga l'aigua.
Algú hauria de donar explicacions d'aço,ja que l'alcalde és del mateix partit que el que hi havia llavors i l'aparellador municipal continua sent el mateix.