dimecres, 29 d’octubre del 2008

EXPEDICIÓ SIMATERA A SANTES CREUS


Un grup de jubilats de Simat, acompanyat de l'alcalde, Eladi Mainar, i del regidor de Promoció Econòmica i Turisme, David Mogort, ha visitat el monestir cistercenc de Santes Creus, lligat a l'antic monestir de la Valldigna.
Eladi Mainar va aprofitar el viatge per a reunir-se amb els representants del monestir de Santes Creus i les autoritats de Tarragona, amb els que ha acordat iniciar un procés de diàleg dirigit a estretir vincles culturals, econòmics i acadèmics entre Simat, municipi en què s'emplaça l'antic monestir cistercenc de Santa Maria de la Valldigna, i Santes Creus.
Eladi Mainar i David Mogort s'han reunit amb Adán Manyé, director territorial de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, i Carme Sabater, directora del Museu d'Història de Catalunya.
L'objectiu d'esta primera entrevista és fixar les bases de futures col·laboracions que permeten els intercanvis culturals, econòmics i acadèmics entre ambdós centres monacals i les respectives poblacions que els acullen, compartir ofertes culturals com ara exposicions, cursos o conferències, i promoure el flux de visitants entre ambdós poblacions.
Eladi Mainar i David Mogort estan especialment il·lusionats amb la idea d'estendre la Ruta del Cister fins a Simat, la qual cosa propiciaria un augment de visitants a l'antic monestir de la Valldigna.
Així mateix, amb esta visita s'ha obert la possibilitat que l'alcalde de Simat puga participar en alguna de les reunions de l'Alt Patronat del Cister.