dissabte, 4 d’octubre del 2008

SIMAT ENCARA ESTÀ REPENTSANT-SE EL POLÍGON INDUSTRIAL


Quan ja fa deu o quinze anys que municipis de característiques similars a Simat disposen de polígons industrials consolidats i a ple rendiment, com ara Xeresa, Xeraco, Guadassuar o la Pobla Llarga, Simat encara està encarregant estudis de viabilitat per a vore com i de quina manera, amb quina superficie, i per a quin tipus d'activitat destina el seu polígon industrial.
En realitat el que hauríem d'encarregar és un estudi de viabilitat per conéixer si els governants que tenim són els més adequats o convé posar-ne de nous.
El polígon industrial de Simat és la major mostra d'incompetència política amb la que ens han obsequiat els governants del nostre poble. El plànol que il.lustra aquesta notícia, corresponent al polígon de Simat, és encara dels temps de Marcelino Almiñana. Passaren 16 anys de colomisme, i 14 mesos de PP, i ara el tripartit ens anuncia que encara va a encarregar a la Universitat de València un estudi de viabilitat per a que ens diguen com i de quina manera hem de fer el polígon. I el millor de tot és que el Trío ho anuncia com una gran gesta, quan el que haurien de fer és avergonyir-se i demanar perdó pel fet de que Simat arrossegue un retard de dos dècades en la construcció d'un polígon industrial, amb el que suposa de pèrdua d'oportunitats per a empresaris i treballadors.
Arc Iris denuncia que una de les causes del retard és la intenció de l'anterior govern PSPV-Bloc de posar en un mateix "pack" el polígon i la macrourbanització del golf. És a dir, supeditaren el progrés econòmic de Simat i les seues famílies a l'especulació urbanística. Si el PGOU que elaboraren entre 1999 i 2003 el PSPV i el Bloc havera estat raonable i havera deixat de banda la macrourbanització del golf, de segur que ara els simaters tindríem el PGOU aprovat i el polígon en funcionament. Però no, la consigna era especulació urbanística o no res. Ara ho estem pagant.
Entre els perjudicats, a més dels treballadors simaters que es veuen abocats a l'atur o a l'emigració, estan els empresaris locals i els propietaris de terrenys, als que se'ls va crear unes expectatives que no s'han complit. De fet ja s'han fet diverses operacions de compra-venda sense saber el preu real dels terrenys ni la viabilitat del projecte.
Ara el Trio vol que la Universitat de València ens traga de l'embolic. Difícil. D'ací a dos mesos tindrem l'estudi de viabilitat que dirà el que dirà, i després deixarem passar uns anys més pensant i repensant què fem amb l'estudi de viabilitat.
Davant d'això Arc Iris demana l'eixida immediata d'incompetents de les institucions simateres i dels seus órgans de govern.