dilluns, 2 de juny del 2008

ARC IRIS DIU QUE L'ONADA DE DELINQÜÈNCIA MEREIX UN PLE EXTRAORDINARI

L'associació Arc Iris traslladarà a l'assemblea conjunta d'EU-Arc Iris la possibilitat de demanar un ple extraordinari que tracte l'onada de delinqüència que pateix Simat des de fa unes setmanes, i traslladarà l'acord a la resta de formacions de l'oposició, atés que cal una majoria a la corporació per a demanar formalment un ple extraordinari.
Arc Iris sol.licitarà que a l'únic punt de l'ordre del dia es proposen una sèrie de mesures per tal d'atallar els nombrosos robatoris que s'han registrat els darrers dies al municipi, i que han afectat a establiments públics, a casetes de l'horta, a domicilis particulars del casc urbà, a pous de reg, i a collites de fruita i hortalisses, tot això en el periode d'un mes.
EU-Arc Iris defendrà la necessitat de demanar una reunió amb el subdelegat del Govern per a traslladar-li la situació i exigir-li una resposta adequada. A més, s'instarà a la constitució urgent de la Junta Local de Seguretat, i es proposarà la recuperació de la guarderia rural davant els nombrosos robatoris al camp tant de collites com de coure a les instal.lacions de reg i a cases de l'horta.
Arc Iris pensa que la lluita contra la delinqüència no només passa per les mesures coercitives, sinó que a més del reforç policial i la vigilància, cal incidir en l'educació i en l'atenció social sobre aquells col.lectius que puguen haver caigut en l'exclusió, o que estiguen en risc. En eixa línia, Arc Iris proposarà un pla integral per combatre el delicte de socarrel, des de les seues causes d'origen.
Si no s'actua d'immediat, es corre el risc de que la indignació esclate.
Segons ha pugut saber Arc Iris, el proper 14 de juny s'incorporen a la caserna de la Guàrdia Civil de Simat nous agents, encara que el reforç policial, en la nostra opinió, no serà suficient per a fer front a la situació creada. A més, hem de recordar que la caserna de Simat és la ubicació provisional del puesto principal de la Guàrdia Civil de Tavernes, que ha de protegir una extensa zona que va de Barx a Tavernes, la platja inclosa.