diumenge, 29 de juny del 2008

UN PAMFLET ANÒNIM LI FA UN FLAC FAVOR A L'ESQUERRA DE SIMAT

Algú autoqualificat d'esquerres ha elaborat i ha difòs de forma anònima i covard un pamflet anònim a Simat en el que critica al govern local del PP i lamenta que l'esquerra haja estat inacapaç fins ara d'arribar a un acord per signar una moció de censura.
Arc Iris condemna aquesta pràctica i insta a aquells que tinguen alguna cosa a dir, a signar i donar la cara. Des d'Arc Iris hem estat massa anys lluitant per la participació ciutadana i la llibertat d'expressió a Simat per a que persones covards es dediquen a desacreditar i llançar crítiques de forma anònima.
D'entrada, el pamflet sembla fet per encàrrec per algú que no sap escriure, i destil.la certa frustració pel fet de que el PP governe Simat de forma legítima. Evidentment cap representant del PSPV, ni del Bloc, ni d'ERPV, ni evidentment d'EU-Arc Iris pot haver estat l'autor de la pamfletada anònima, en primer lloc perquè són els primers perjudicats, i en segon lloc perquè tots els partits polítics amb representació a l'Ajuntament de Simat tenen els seus espais de difusió d'idees, opinió i notícies.
El pamflet anònim es lamenta de que el PP governe amb quatre regidors, i de que l'esquerra, amb set regidors, haja estat incapaç d'assolir un acord, donant per fet que els set regidors que no són del PP són d'esquerres, o són d'esquerres amb la mateixa intensitat. El covard autor anònim del pamflet desconeix que tots els regidors que ell considera d'esquerres no ho són, o almenys alguns dels partits que ell considera d'esquerres no s'han comportat com a tals al llarg dels anys que han estat amb responsabilitats de govern a l'Ajuntament de Simat. Per tant, un acord d'esquerres no es pot aconseguir només perquè sí, sinó que s'ha d'edificar sobre les actituds, perquè les actituds són les que defineixen les persones i les polítiques. Per tant, el que caldria lamentar no és la manca d'acord, sinó les actituds de determinades persones que han propiciat el que s'haja arribat a la situació actual.
Per a Arc Iris, el pamflet i el seu autor queden desautoritzats de forma automàtica pel fet de neger-se a donar la cara, i a més lamenta el flac favor a determinats partits de l'esquerra. No es pot oblidar que algunes de les raons exposades al pamflet anònim, com ara la inversió en l'asfaltat de camins de l'horta, coincideix amb la línia d'oposició d'ùn partit de l'esquerra.
Actituds com la de l'autor anònim del pamflet no contribueixen justament al que demana, i més bé allunyen la possibilitat d'acord, alhora que consoliden al PP al capdavant del govern local. Per tant, Arc Iris recomana a l'autor anònim del pamflet que si de debó vol propiciar un pacte de les esquerres i el Bloc, el que no ha de fer precisament són pamflets anònims que pretenent desacreditar al PP, desacrediten a l'esquerra.