dijous, 12 de juny del 2008

LA GENERALITAT REBUTJA EL PLA GENERAL DE SIMAT


Plànol del PGOU rebutjat per la Conselleria.
La Conselleria de Territori, Trasvassament de l'Ebre i Habitatge, ha comunicat a l'Ajuntament de Simat la seua negativa a acceptar el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) tal com està redactat, com ja va informar ARC IRIS diumenge passat. L'alcalde, Sebastián Mahíques, va informar ahir dimecres d'aquesta decissió a la corporació, i l'arquitecte autor del Pla General va proposar diverses alternatives.
La Conselleria rebutja tres punts del Pla General: el camp de golf amb macrourbanització per no comptar amb els corresponents informes d'impacte i de disponibilitat hídrica; la creació d'una nova zona urbanitzable al Pla de Corrals, i l'explotació d'una pedrera.
La solució que proposa ara l'autor del PGOU, l'arquitecte gandià Bernardo Montserrat, és renunciar al camp de golf i la macrourbanització mantenint la zona catalogada com a verda, i renunciar també a la pedrera i a la nova zona urbanitzable del Pla de Corrals, per tal de presentar un nou concert previ de PGOU sense eixes propostes, i alhora tramitar en paral.lel el PAI del Polígon Industrial, que és el que l'ajuntament considera més urgent.
La corporació ha de donar una resposta a la comissió convocada el dia 25 de juny.
A més de proposar una nova forma de tramitar el PGOU, ARC IRIS acudirà a la reunió del dia 25 amb la petició de destitució de l'autor del PGOU per la seua incompetència manifesta: Fa més de se anys que s'ha començat a elaborar el Pla General, i encara no hem aconseguit que la conselleria ni tan sols ens l'admeta a tràmit, el que suposa una pèrdua de temps inacceptable per a un poble que necessita amb urgència definir un model de creixement. Per tant, ARC IRIS demanarà la destitució de Bernardo Montserrat i la contractació d'un altre arquitecte que tremite amb eficàcia el nou PGOU.
L'obstinació de Bernardo Montserrat en col.locar un camp de golf amb macrourbanització al PGOU és la principal causa de que la Conselleria encara no haja acceptat tramitar el document, i per tant Bernardo Montserrat és responsable en la part que li pertoca. ARC IRIS recorda que Bernardo Montserrat tracta des de fa gairebé vint anys de construir un camp de golf a la Safor, i ho va intentar fins i tot al marjal de Xeresa allà pel final de la dècada dels vuitanta.
D'altra banda, a ARC IRIS li ha cridat l'atenció el fet de que els plànols del PGOU que ha mostrat l'arquitecte no contemplen la línia d'alta tensió, la qual cosa és la constatació de que el Pla General es va redactar abans, és a dir, al mandat 1999-2003, amb govern PSOE-Bloc. Tot i això, arribats a les eleccions municipals de 2003 cap dels dos partits en va dir res ni als seus programes electorals ni als seus mitings, tal com ha vingut denunciant ARC IRIS desde la seua creació al 2003.