dilluns, 14 de juliol del 2008

ARC IRIS ACONSEGUEIX QUE SANITAT RETOLE EL NOU CONSULTORI EN VALENCIÀ


Al centre, el conseller i l'alcalde, amb el personal del consultori.
A les huit del matí, només unes hores abans de que el conseller de Sanitat, Manuel Cervera, inaugurara el nou consultori de Simat, els operaris de la Generalitat hi han col.locat un cartell retolat en valencià amb tota la informació de les noves instal.lacions. Arc Iris havia anunciat accions de protesta si la conselleria no retolava el centre en valencià.
Manuel Cervera ha inaugurat hui el nou consultori auxiliar de Simat de la Valldigna sense anunci previ, només s'havia convidat a la corporació. Hi han acudit dos regidors del PSPV i un del Bloc -el nostre regidor té obligacions laborals-.
Arc Iris expressa la seua satisfacció per la retolació en valencià, encara que no hi havien esperances, atés que el conseller no fa cas ni de les recomanacions del Síndic de Greuges, que li ha cridat l'atenció per mantindre la pàgina web de la conselleria en castellà. Tot hi ha que dir-ho, l'alcalde, Sebastián Mahíques, del PP, ha pressionat la conselleria per a que rectificaren la retolació.
Al marge del respecte a la legislació lingüística, Arc Iris reivindica una ampliació dels serveis de pediatria i comare al nou consultori, així com una ambulància medicalitzada per la llunyania de l'hospital de referència.
El servei de premsa de la Conselleria de Sanitat ha emés una nota en la que expressa paraules de satisfacció del conseller per l'entrada en servei del consultori, però res diu de les reivindicacions de l'alcalde de Simat, Sebastián Mahíques, del mateix partit que el conseller, qui ha demanat reforç sanitari per als nuclis estacionals del Pla de Corrals i les Foies, i li ha recordat que Simat és el poble més allunyat del seu hospital de referència a tota l'àrea de salut, per la qual cosa es fa necessari un servei d'ambulància medicalitzada.
El conseller, segons la nota oficial, ha declarat que "amb esta inauguració complim el nostre objectiu de dotar els ciutadans de les millors instal·lacions i recursos sanitaris augmentant la qualitat de la sanitat pública valenciana". De la mateixa manera, ha afirmat que "la localitat de Simat compta a partir d'ara amb un centre ampli i dotat amb un equipament modern que respondrà a les necessitats assistencials dels veïns".
El conseller ha destacat en la seua intervenció que "el nou centre naix amb les instal·lacions i servicis imprescindibles per a cobrir les necessitats derivades del creixement de la població de la comarca".
La Conselleria de Sanitat hi ha invertit un total de 478.600 euros per a adequar les noves infraestructures del consultori auxiliar de Simat de la Valldigna.
Este nou centre disposa de dos consultes de medicina general i altres dos d'infermeria diàries, i a açò se li suma la consulta de pediatria dos vegades a la setmana i la comare un dia per setmana, totalment insuficient per a Simat. L'atenció continuada per a les urgències de 15.00 a 08.00 hores es continuarà prestant en el Centre de Salut de Tavernes de la Valldigna.
El centre està equipat amb l'aplicació informàtica Abucasis. El consultori està distribuït en dos consultes de medicina familiar i dos d'infermeria --amb prop de 20 metres quadrats cada una-- amb una àmplia sala d'espera, una consulta de pediatria i una per a la comare amb sala d'espera independent, i finalment disposa també d'una sala dedicada a cures i extraccions.
El centre a més posseïx en la part posterior de l'edifici una superfície enjardinada amb una part edificable que permetria una ampliació en cas de necessitat.
La construcció del nou centre s'emmarca dins del Programa d'Adequació de Consultoris (PAC) de la Conselleria de Sanitat que té com a objectiu renovar i adequar les infraestructures sanitàries de l'Atenció Primària.
Complaences a banda, Arc Iris recorda que pares i mares de Simat han iniciat una recollida de signatures per a que l'atenció de pediatria i comare es preste cinc dies a la setmana.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Arc Iris havia anunciat accions de protesta si la conselleria no retolava el centre en castellà?

ARC IRIS SIMAT ha dit...

Ja està corregit. Gràcies.