dijous, 17 de juliol del 2008

EL RESCAT DE L'AIGUA POTABLE DEIXA AL DESCOBERT ABONATS FRAUDULENTS

Logo de l'empresa que fins fa uns mesos era la concessionària del servei
El rescat per part de l'Ajuntament de Simat de la concessió de subministrament d'aigua potable ha deixat al descobert desenes d'abonats que s'havien connectat al servei de forma fraudulenta, és a dir, sense donar-se d'alta ni figurar al llistat d'abonats, sense comptadors, i per tant sense fer front a cap rebut, segons han confirmat a Arc Iris empresaris locals del sector de la construcció.
El més sorprenent és que la majoria de fraus s'han detectat en finques de diversos habitatges, alguns dels quals s'havien connectat a la xarxa general sense donar-se d'alta.
I més sorprenent encara, en opinió d'Arc Iris, és que l'anterior empresa concessionària del servei, Aquagest, suposadament una firma professional, especialitzada i amb els mitjans adequats, no se n'adonara de que desenes d'usuaris estaven disfrutant del servei d'aigua potable de forma fraudulenta.
El descobriment de fraus a la prestació del servei reforça els arguments dels regidors que fa uns mesos van defensar la municipalització del servei d'aigua potable, i deixa més en evidència als qui es van oposar a la municipalització.
El restac de la concessió va ser proposada pel PP en compliment del seu programa electoral, i va ser recolzada per EU-Arc Iris i ERPV. El PSOE i el Bloc es van oposar.
L'anunci de la municipalització del servei va anar seguit de fortes pressions per part de l'empresa beneficiària, que fins i tot va fer intervindre a diputats a les Corts. La diputada trànsfuga Mònica Oltra, insertada en la candidatura de Compromís per EU i ara a les files d'Iniciativa-Bloc, va ser de forma inexplicable una de les que va intentar que el vot d'EU-Arc Iris a l'Ajuntament de Simat fóra contrari al rescat del servei.
Descoberts els fraus, EU-Arc Iris demanarà ara a l'ajuntament una investigació a fons que determine perquè Aguagest no se'n va adonar de que desennes d'usuaris estaven beneficiant-se del servei de forma gratuïta, i exigirà les responsabilitats que calguen.