dimarts, 22 de juliol del 2008

UN EXPERT EN SISMES DIU QUE A SIMAT PODEM ESTAR TRANQUILS

El director de la Xarxa Sísmica, Emilio Carreño, ha assegurat hui a Arc Iris que la zona situada entre la Costera i la Safor on s'han registrat fins a sis terratrémols en cinc setmanes, és una àrea de "certa perillositat", per la qual cosa els sismes "entren dins de la normalitat". Per això, l'especialista no descarta que es puga produir un altre incident d'este tipus en els pròxims dies.
En este sentit, Carreño ha manifestat que "no seria d'estranyar que se sentira algun altre terratrémol xicotet de baixa intensitat en els pròxims dies", ja que "generalment a un terratrémol gran li segueixen altres més xicotets". No obstant, ha assenyalat que estos incidents "no es poden predir".
En referència al nombre de sismes registrats en les últimes setmanes, ha assenyalat que "ha coincidit que s'han donat diversos terratrémols en poc de temps", però segons la seua opinió este fet entra dins de "la normalitat" de la zona.
Respecte d'això, ha explicat que l'àrea de Barxeta està considerada en el Mapa de Perillositat Sísmica com una regió de "certa perillositat", per la qual cosa ha insistit en el fet que "no hi ha més activitat de la normal". De fet, ha assenyalat que "donada la magnitud dels terratrémols, està havent-hi poques rèpliques" i de "poca intensitat".
Així mateix, ha afegit que el terratrémol registrat ahir, la intensitat del qual va ser de 3,5, "es va sentir molt perquè l'epicentre va ser molt superficial".
L'últim moviment registrat en este àrea del província de València es va produir la matinada del dilluns, quan un terratrémol de 3,5 graus de magnitud en l'escala Richter (de 0 a 10) va sacsar la localitat de Barxeta i es va deixar notar àmpliament en les localitats del sud de València, entre elles Simat.
El sisme, l'epicentre del qual es va situar al sud-oest de Barxeta sobre les 4.30 hores, es va sentir "dèbilment amb intensitat IV" en els municipis de la Safor, la Vall d'Albaida i la Costera.