dimecres, 12 de novembre del 2008

DOS DIPUTADES TRÀNSFUGUES I DOS DEL BLOC CONSUMEN LA SEUA TRAïCIÓ


La nostra solidaritat amb Glòria Marcos. La trïció tindrà resposta.
La Mesa de les Corts ha validat l'escrit d'expulsió de la coordinadora d'EU i diputada de Compromís, Glòria Marcos, presentat per dos diputades trànsfugues d'EU i dos del Bloc, amb els vots a favor del PP i en contra del PSPV.
EU i Arc Iris consideren aquest fet la consumació d'una tració de dos diputades trànsfugues que van ser elegides amb les llistes d'EU, i de dos diputats del Bloc que mai haveren estat elegits diputats de no ser per la generositat d'EU a l'hora de signar una coalició. EU i Arc Iris asseguren que del Bloc ens ho podíem esperar, i recorden l'actuació deslleial d'aquest partit arreu del País Valencià, governant ara amb el PP, ara amb el PSPV, ara amb EU, ara amb independents, segons les seues conveniències, però sempre fent-se ells amb les alcaldies i les direccions dels grups parlamentaris.
El portaveu adjunt del grup popular a les Corts, Rafael Maluenda, ha explicat que el document presentat per la coalició per a tramitar esta expulsió "s'ajusta al Reglament" de la Cambra, mentre que el síndic socialista, Àngel Luna, ha considerat que la Taula deuria "analitzar" i "validar" la decisió de Compromís.
EU de Simat es penedeix profundament d'haver convidat Mònica Oltra a Simat la passada campanya electoral municipal per a participar en l'acte de tancament de campanya.
Així, Glòria Marcos, una vegada se li comunique oficialment la decisió de la Mesa, deixarà de ser diputada de Compromís a prop de cinc mesos després que la coalició presentés un escrit a este òrgan rector sol·licitant la seua expulsió. Tot i això, segons ha explicat Maluenda, té 48 hores per recórrer davant de la Mesa esta decisió.
Els tres parlamentaris s'han expressat d'esta manera en la roda de premsa posterior a la Mesa i la Junta de Portaveus de la Cambra valenciana en la que s'ha tractat l'escrit d'expulsió de Glòria Marcos del grup Compromís.
Així, el popular Rafael Maluenda ha ressaltat que la Taula de les Corts s'ha limitat a "qualificar" l'escrit de Compromís d'acord amb els informes jurídics de la Cambra, i ha subratllat que l'obligació d'este Òrgan és "comprovar si s'han aplicat els requisits" necessaris per a tramitar l'expulsió.
Per la seua banda, el portaveu del PSPV, Àngel Luna, ha explicat el vot en contra d'esta decisió de la Mesa d'acord amb dos elements. En primer lloc, ha dit que la Mesa no es pot limitar a "tramitar este escrit com si fos una oficina de correus", sinó que deu "analitzar-lo". A més, ha recordat que existix un procediment judicial obert sobre esta qüestió i ha comentat la conveniència d'esperar al pronunciament de la Justícia.
Luna, en este sentit, ha subratllat que li sembla "raonable" esperar al pronunciament dels tribunals per si de cas aquests, després de validar i reorganitzar el funcionament de la Cambra, dictaminen en una sentència que l'expulsió de Marcs no s'ajusta a dret. Llavors, les Corts "haurà fet el ridícul" i caldrà reorganitzar un altre cop la marxa de la Institució, ha apuntat.
En segon lloc, el síndic socialista ha explicat que el Reglament de les Corts "només exigix que se certifique la majoria absoluta" en la decisió d'expulsió dins del grup. Però, segons la seua opinió, la Mesa "no pot sancionar a ningú sense escoltar-lo prèviament" i, en aquest cas hi ha "una part que no ha estat sentida", ha afirmat. Luna s'ha referit així al fet que l'informe jurídic hagi omès els escrits d'emparo lliurats a la Mesa per Glòria Marcos.
Alhora, ha indicat que al passar Marcos al grup de no adscrits es produix una "evident minva de les seues possibilitats d'actuació parlamentària", de manera que segons la seua opinió, este assumpte requerix un poc de delicadesa.
"JA ERA HORA", DIU LA TRÀNSFUGA
La portaveu colpista de Compromís, Mónica Oltra, ha assenyalat que "ja era hora" que la Mesa validara l'escrit d'expulsió de Glòria Marcos, i ha assegurat que "lamentaria" que els altres dos diputats i membres d'EU, Marina Albiol i Lluís Torró, abandonaren la coalició.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Des de que hi ha democracia a les Corts del País Valencià( UPV,BLOC) és la segona vegada que tenen representació ( la primera amb Pere Major ) i ambdós perquè van anar amb coalició amb EU.
És per a fer-se'l mirar francament i l'únic culpable són ells perquè porten mes de 20 anys donant girades d'esquerra a dreta i sense saber on es troben i quin és el seu lloc politic.
Simplement com diu un refrany castellà " es de buen nacido ser agradecido"

Anònim ha dit...

Ja era hora que la dona eixa deslleial amb la majoria del grup abandonara.Eixa Mónica Oltra a més de bona té geni.Ja em va agradar quan la portareu a Simat,però es que ara es la canya.

Anònim ha dit...

El Bloc, tot allò que toca, ho putrefacta.

Anònim ha dit...

a l´anterior:

el teu comentari reflexa malauradament el caràcter dels valencians, sempre barallant-nos entre nosaltres i intentant ridiculitzar l´altre. almenys el BLOC és un partit que naix i només s´implanta al País Valencià, no com el aspirant a cadàver polític "esquerra unida" és molt fàcil fer-se la víctima, realment saps què ha passat ahí? jo no, però mirant les baralles internes d´EU púc fer-me una idea.

Anònim ha dit...

La culpa la té clarament EU. Si acusen al BLOC de tot el que acusen, com van acceptar anar a les eleccions junts? si tant segurs estaven d´haver tret representació, perquè van deixar entrar al BLOC? només per això, clarament EU= han estat "burros" e ineptes, i estan desviant els problemes interns que ténen amb amenaça de desaparició inclosa, cosa que el BLOC no, a més de ser una força nacionalista no depenent de cap sucursal ni MADRILEÑA, NI COMUNISTA. Adrià.

Anònim ha dit...

JA SABEM QUE VOS DÓNA IGUAL PP, EU,ERPV,PSOE,INDEPENDENS AMB TAL DE MANAR
REPASSA ON TENIU REGIDORS I AMB QUI PACTEU.
MENAIG A CINQ Ó SIS.AURREVOIRE.

FALETE

Anònim ha dit...

regidors del BLOC hi han a tot arreu del País, mira quans en queden a EU, qui s´ha quedat a EU La Safor, per exemple, 4 gats...

l´evolució imparable! jejejeje
EU és el passat...

au cacau

Anònim ha dit...

VOSALTRES DESGRACIADAMENT SEMPRE SOU FUTUR.

TRES GATS I MIG

Anònim ha dit...

iu esta ja putrefacta

Anònim ha dit...

Em va semblar lamentable que un partit com EU deixara les seues portes obertes al BLOC, sabent que Mònica i Mireia tenien ideologies més pròximes al bloc que a EU. Així i tot, vaig votar el "Compromiset". EU van pecar de bones persones i de mirar pel País... I l'actuació del bloc... No sé com no tenen vergonya del que han fet, tan que diuen mirar pel País. Semblaven una cosa amb tot allò de AdéuPP, però ara, per a mi seran sempre uns traïdors del País Valencià. No els pense votar més, ni en coalició ni a soles.

EU de Benifairó podria deixar ja de formar govern amb el bloc. Almenys per fer-los escarmentar. Que és sabut per tots que els bloquers benifaironers defensen l'actuació de Morera, tant l'alcalde, com regidors i simpatitzants. Encara no conec a cap persona del BLOC que haja reflexionat sobre el que ha passat a les Corts. La culpa és més fàcil tirar-la als "sense futur" comunistes que a les 2 pijes guapes i al burgeset fotogènic.

Visca la Terra lliure de nacionalistes disfressats!

Anònim ha dit...

Exacte ,això es el que són IU,nacionalistes disfressats