dimecres, 12 de novembre del 2008

PARTICULARS DEL CARRER DE SANT ANTONI ASFALTEN EL CARRER PEL SEU COMPTE I AL SEU CÀRREC


ZONA D'OBRES. Els sacs de terra senyalitzen el formigó fresc. Imatge presa ahir.

Veïns del carrer de Sant Antoni, propietaris d'immobles a l'últim tram de carrer, executen obres d'asfaltat del vial pel seu compte i al seu càrrec per tal de poder accedir sense dificultat amb els vehicles. Les obres, que consisteixen en escampar i nivellar formigó, s'estan fent a trossos i obeïxen a la negativa de l'Ajuntament a fer-se'n càrrec, ni a urbanitzar la zona d'acord amb el que està previst a les normes subsidiàries des de fa més de 25 anys.
D'aleshores ençà, els afectats s'han reunit amb tots els alcaldes que ha tingut Simat, però cap d'ells els ha donat una solució, per la qual cosa han optat finalment per executar ells mateix la millora del camí de terra amb el que acaba el carrer de Sant Antoni.
L'Ajuntament diu que no pot executar l'obra perquè està pendent de planificació el desenvolupament urbanístic previst a la zona, que consisteix en l'obertura d'un nou carrer anomenat Ronda, que va des del Calvari al Pou del Gat, per a connectar amb el carrer del Cine, i que preveu dos rotondes als extrems superiors dels carrers de Sant Antoni i del Cine. Com no s'han fet els plànols, no es sap a quin nivell quedarà el carrer de forma definitiva, i per tant no es pot executar cap obra definitiva. El desenvolupament urbanístic, però, mai arriba, i els veïns s'han fartat de circular per un camí de pedres, terra, clots i fang.
Els afectats van arribar a plantejar fins i tot a l'Ajuntament la possibilitat de córrer amb el cost de les obres d'urbanització, que l'ajuntament reemborsaria més endavant, però se'ls ha denegat la petició.
Ara els particulars compren sacs de formigó, l'escampen, el nivellen, i senyalitzen la zona d'obres amb sacs de terra. Això sí, amb permís verbal de l'Ajuntament.
Arc Iris, per la seua banda, pensa que als nostres governants se'ls hauria de caure la cara de vergonya pel fet que, mentre hem estat pensant si s'urbanitzava un milió i mig de metres quadrats al mig l'horta, uns pocs veïns del carrer de Sant Antoni no puguen accedir en condicions a les seues propietats.