diumenge, 9 de novembre del 2008

SIMAT TINDRÀ GAS NATURAL D'ACÍ A DOS ANYS

Simat podrà disposar de subministrament de gas natural als domicilis i a les empreses d'ací a dos anys, si es compleixen els plans d'inversió de la companyia subministradora, segons informació a la que ha tingut accés Arc Iris. L'arribada del gas natural a Simat suposarà el principal avanç des de la instal.lació de l'allumenat públic, i reduirà els desavantatges que representa viure a Simat respecte de ciutats mitjanes i grans. Tot i això, encara restaran molts desavantatges en aspectes com ara transport, serveis i dotacions públiques, accés a l'oci, l'educació i la cultura, atenció sanitària, etc, que caldrà anar combatent a poc a poc, amb el permís dels governs locals.
El gas natural arribarà a Simat gràcies a que el gasoducte de l'empresa Gas Natural que connecta la Safor i la Vall d'Albaida es prolongarà fins a Cullera per a donar servici a les poblacions de la Valldigna. En l'actualitat Gas Natural Cegás està ultimant el tram que arriba fins la Safor. En esta infraestructura la companyia hi ha invertit prop de huit milions d'euros i es troba al 80% de la seua construcció. Es preveu que estiga acabat en el primer trimestre de 2009. A partir d'eixe moment es podrà iniciar la distribució en 35 municipis de la Safor i la Vall d'Albaida entre els que no hi figuren els de la Valldigna. El gasoducte té unes dimensions de vora 40 quilòmetres de longitud.Comença en Castelló de Rugat, en la Vall d'Albaida, i en esta primera fase té el seu final en tres poblacions distintes a fi de distribuir millor el recurs: Gandia, Oliva i Villalonga. Així, tots els municipis que es troben en la zona d'influència rebran la nova energia.Les localitats són Ador, Alfauir, Almiserà, Almoines, l'Alqueria de la Comtessa, Barx, Bellreguard, Beniarjó, Beniflà, Benirredrà, Castellonet, Daimús, Gandia, Guardamar de la Safor, La Font en Carròs, Llocnou de Sant Jeroni, Miramar, Oliva, Palma de Gandia, Palmera, Piles, Potries, Rafelcofer, Real de Gandia, Rótova, i Villalonga, totes en la comarca de la Safor.Però l'obra també donarà servici a molts pobles de la Vall d'Albaida com Aielo de Rugat, Montixelvo, Rugat, Terrateig que es troben dins del tram que recorre el gasoducte.
D'altra banda, està previst que esta infraestructura continue creixent. Es contempla una segona fase que unisca l'obra que conclou a Gandia amb Cullera. L'objectiu és reforçar les instal·lacions existents i garantir el creixement previst en la zona, tant a nivell domèstic i comercial com a industrial, de les poblacions de Benifairó de la Valldigna, Simat de Valldigna, Tavernes de Valldigna, Xeraco i Xeresa, diuen des de la companyia.
En definitiva, esta actuació suposa "una ampliació". El projecte es troba actualment en fase de tramitació administrativa, per la qual cosa es preveu que en dos anys puguen començar les obres d'execució.
La prolongació de la infraestructura tindrà 32,4 quilòmetres. Este nou tram del gasoducte comptarà amb una inversió de 8,6 milions d'euros que aportarà Gas Natural Cegas. D'esta manera, els municipis de la Valldigna més Xeraco i Xeresa estaran també en disposició de poder disfrutar dels avantatges del gas natural i millorar la qualitat de vida cap al 2011.
Però el servici de Gas Natural no és nou en la Safor. L'empresa ja va iniciar les obres de gasificació de Gandia al juny del 2006, i a l'abril del 2007 va començar a subministrar gas en la ciutat, concretament en el barri de Corea.
En l'actualitat, la companyia es troba pràcticament en tots els districtes de la ciutat i compta amb més 800 clients. La companyia hi ha invertit en la Ciutat Ducal 4,5 milions d'euros en els de 35 quilòmetres de xarxes de canalització instal·lades.
Arc Iris proposarà a l'Ajuntament que avance les obres de distribuició del gas dins el municipi per tal que quan arribe el gas a la població estigam en condicions d'oferir el servei sense més retard.
Gas Natural Cegas és la companyia distribuïdora de Gas Natural en la Comunitat, en la que opera des de fa més de 150 anys i on prop de 600.000 clients disfruten ja d'esta font d'energia. Actualment, la companyia proporciona subministrament a 130 municipis en la Comunitat i continua realitzant un important esforç inversor per a portar el subministrament a noves poblacions i reforçar la xarxa actual en tota la Comunitat. Per això, Gas Natural Cegas invertirà enguany 70 milions d'euros per a la construcció de 550 nous quilòmetres de xarxes de gasificació per a portar la distribució de gas natural en les poblacions situades en la costa nord i sud de la Comunitat, d'acord amb el III Pla de Gasificació de la Comunitat Valenciana.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Sort que vam fer la moció de censura, sinó Sebastián no havera portat mai el gas natural a Simat.

Anònim ha dit...

Té raó el del primer comentari, donem les gràcies al dels 12.000 € jajajajaja o haura sigut el dels 11.000 € jajajajaja ,per si a cas ha sigut el Súper-regidor gràcies als tres, jajajajajaja no passarem fret.

Anònim ha dit...

bo son 11.000 i bon pico pero deixemo en el dels 12.000€ jajajajaja

Anònim ha dit...

deixem-ho
ruc

Anònim ha dit...

Tens raó sóc un ruc perquè jo no m'emporte els 12.000 € jajajajaja però com sóc un ruc no ho deixare jajajaja entra en el sou que li recordem el que guanya jajajajaja.

Anònim ha dit...

Estàs més mec que que Jose Maria Acenar

Anònim ha dit...

Evidement estic mec,no com altres 12.000 € a la buxaca jajajajajaja..

Anònim ha dit...

el jajajajajaja es com una marca pero m´agrada el que dius encara que em copies en el jajajajaja
a le va un jajajajaja per al dels 12.000 € JAJAJAJAJAJAJAJAJA