diumenge, 15 de març del 2009

ACTE DE REAFIRMACIÓ, SÍMPTOMA DE CRISI

Autoritats i premiats el divendres a l'acte de lliurament dels Premis Valldigna. (foto: las provincias)

El sopar de lliurament dels premis Valldigna es va convertir divendres en un acte de reafirmació del fet valldignenc, amb tot de bones paraules i crides a la germanor i a la cordialitat, la qual cosa vol dir que si la Valldigna té necessitat de reafirmar-se amb tanta força, alguna cosa no rula.
I és clar que no estem només davant de símptomes de crisi institucional a la Mancomunitat de la Valldigna, sinó que els bons propòsits es van llançar només 48 hores després de que els consellers de la Mancomunitat es digueren el nom del porc al darrer ple a causa de les despeses del Dia de la Valldigna.
I la causa, en opinió d'Arc Iris, és que tenim una institució comarcal que no té cap funció ni presta cap servei. No té sentit una mancomunitat per a organitzar una revetlla, una paella gegant i editar un calendari. D'altra banda, és cert que convé revestir de caire institucional actes com el lliurament dels premis Valldigna per tal d'agrair la tasca de personalitats i institucions que es destaquen pel seu interés envers la Valldigna, però ja hi ha un órgan que se n'hauria d'ocupar d'això: la Fundació Jaume II, ara mateix agonitzant per manca de finançament.
Per tant, estem davant una crisi institucional a la Mancomunitat derivada de la seua inoperativitat, la seua ineficàcia, i l'absència total de raó de ser. Les bones paraules del sopar de divendres no fan més que ratificar eixa situació que cap governant de la Valldigna pot ocultar.
D'altra banda, Arc Iris vol reconéixer pel seu compte la tasca per la Valldigna que porten endavant les persones i les institucions distingides enguany.

1 comentari:

Anònim ha dit...

L'any passat aquesta foto ens constà
A 108 SOPAR GALA LLIURAMENT PREMIS VALLDIGNA 11.299,20 €.

Quant costa aquest any....?