dimarts, 10 de març del 2009

FINALITZEN LES OBRES DEL NOU COL.LECTOR


L'empresa Egevasa ha finalitzat amb mig any de retard les obres de renovació del col.lector que evacua les aigües residuals de Simat a la'estació depuradora del Gorg de l'Ast. La canonada que s'ha substituït era antiga, no tenia suficient capacitat, i provocava vessaments d'aigües residuals al riu Vaca. Ho va descobrir la Confederació Hidrogràfica del Xúquer fa poc més d'un any durant unes obres de neteja del llit del riu projectades per a refer els danys de les pluges de 2007. Durant eixos treballs la Confederació se'n va adonar de que s'estaven produïnt vessaments d'aigües residuals al riu, i ho va denunciar davant la Policia Fluvial, que immediatament va instar a l'Ajuntament de Simat a prendre mesures.
La solució va vindre de la mà de la Diputació, que a través de l'empresa Egevasa va invertir en la substitució de la canonada. Egevasa va descobrir que el col.lector antic, a més de rebre les aigües residuals, captava també aigües pluvials, de manera que a la depuradora arribava una gran quantitat d'aigüa neta, la qual cosa li feia perdre operativitat.
Ara, la nova canonada només recull aigües residuals i les condueix fins a l'estació depuradora sense pèrdues de cabdal.
Tota aquesta història, d'altra banda, ens porta a una reflexió: els darrers anys del colomisme a Simat el govern local va construir pràcticament un poble nou a l'actuació coneguda com Manhattan, amb centenars de nous habitatges, però es va despreocupar de la capacitat d'evacuació de la canonada del col.lector. És a dir, aquells governs van fer cases, però es van despreocupar de com anaven a evacuar la quantitat afegida d'aigües residuals que anaven a generar-se. El resultat van ser vessaments al riu i una denúncia de la Confederació Hidrogràfica.
Tot i això, les obres que s'han executat ara només afecten a un tram que va des de la rotonda de l'antic abeurador fins les figueres de Blai, encara que s'han eradicat, si més no, els vessaments al riu.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Pa que después digau que el tripartit no fa res.

Anònim ha dit...

Definitivament, la ignorància és atrevidíssima. Les obres es van adjudicar amb Sebastián d'alcalde, va ser Sebastián qui va demanar a Egevasa que es fera càrrec de la inversió, i no sé perquè la notícia no ho diu, quan ho hauria d'haver dit si és que volen informar com cal.

Anònim ha dit...

Hi ha en esta inversió part dels 1,2 milions d'euros que Eladio diu que va
malgastar?

Anònim ha dit...

D'aquesta actuació sebastianet no sap res.l'ignorancia es un grau.

Anònim ha dit...

Al editor ens pots aclarar la participació de Seba,té o no té a veure.

Anònim ha dit...

El 7 de maig de 2008 el SUPER-REGIDOR DEMANÀ :
Que per part de l’Ajuntament de Simat , inicie els tràmits per l’elaboració d’un estudi científic sobre el cicle integral de l’aigua, per evitar en el futur problemes per l’abastiment i depuració d’aigua que pot repercutir molt negativament en el futur de Simat.
Joan Serra i Folguerà. Portaveu del Grup Municipal d’ESQUERRA

On és l’ estudi científic sobre el cicle integral de l’aigua ,estem esperant.

Anònim ha dit...

Sebastian es un asidu col·laborador "columnista"-"comentarista" d´aquesta web
Gran Hermano lo sabe todo... jijiji, la maquineta de registrament d´IP´s que gran invent! jo ne tinc unaaaa ale ale ale! i tinc almenys a 7 regidors registraets.... d´una banda i d´altra

Anònim ha dit...

LA participació sempre es bona, i qui vaja fent d'espia millor que s'apunte a la gestapo.

ARC IRIS SIMAT ha dit...

L'editor no vol entrar en polèmicas sobre a qui cal atribuir l'èxit de l'actuació. Només pot dir que les obres havien d'estar acabades al setembre, la qual cosa resultaria impossible si no hagueren estat adjudicades abans de la moció de censura. Ara bé, el que sí vol denunciar l'editor és que les obres s'haurien d'haver previst quan es va construir Manhattan, i això no es va fer.