dimarts, 3 de març del 2009

AUGMENTA EL CAOS EN LA GESTIÓ TRIBUTÀRIA DE SIMAT


El caos que ha generat el Servei de Gestió Tributària de la Diputació de València en Simat es fa gran per moments. Cada dia apareixen nous contribuents afectats per les errades de la Diputació, que està cobrant recàrrecs per rebuts que en anys anteriors estaven domiciliats, i que enguany misteriosament l'any passat no es van girar al banc.
El contribuent no té l'obligació de fer front als recàrrecs en el cas de que el pagament estiguera domiciliat en anys anteriors, però s'ha de molestar en recórrer.
Són cada vegada més els contribuents de Simat que estan rebent notificacions executòries per rebuts que els anys anteriors es carregaven de forma automàtica als seus comptes bancaris, i per tant s'havien desentés. Ara, però, s'ha produït una errada al servei de gestió tributària que ha desactivat totes les domiciliacions automàtiques. La solució que dóna la Diputació es tonar a domiciliar els rebuts, amb les consegüents molèsties per als contribuents.
La Diputació de València disposa de dos telèfons d'tenció al contribuent (963 882 525 / 902 460 202), encara que Arc Iris recomana no fer ús d'aquest servei telefònic perquè després de desviar diverses vegades la telefonada, no aclariran res a l'interessat.
La solució que està donant l'Ajuntament de Simat és retirar de forma directa el recàrrec que la Diputació pretén cobrar de forma injusta, encara que el procediment que empra l'Ajuntament de Simat és també d'anar per casa, atés que no s'ha informat de forma generalitzada als veïns sobre el problema que ha generat la Diputació, i només es dóna informació de paraula al contribuent que acudeix a protestar a l'Ajuntament, amb la qual cosa es deixa amb situació d'indefensió a la gran majoria dels afectats.
Arc Iris demanarà a l'Ajuntament de Simat que done un termini a la Diputació per resoldre el desori, i si en eixe termini no s'ha donat solució, es comencen els tràmits per a recuperar la gestió tributària.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Els enredos de la diputació serà perque esten intentant blanquejar diners de la corrupció.