divendres, 15 de maig del 2009

LA CASA DE LA CULTURA NECESSITA UNA FORTA INVERSIÓ

Foto: Google Earth

La Casa de la Cultura de Simat està necessitada d'una forta inversió per tal d’habilitar l’edifici i reorganitzar els espais existents per tal de dotar-los de majors funcionalitats. No ho diu Arc Iris. Ho diu el Diagnosi Socioambiental de l'Agenda 21.
Sent estrictes, la Casa de la Cultura deuria ser clausurada per manca d'accessibilitat. Tothom n'és conscient, però no hi ha recursos per habilitar l'edifici, i menys encara per fer una Casa de la Cultura nova.
La conseqüència és que Simat no té ara mateix cap sala municipal per a representacions cultuals, un fet que s'agreuja després de que la Fundació Jaume II, que gestiona el monestir, haja decidit negar de forma sistemàtica la nau central de l'antic monestir per a la programació cultural estrictament local.
I com que no hi ha diners per a una nova Casa de la Cultura, el multigovern ha pres la drecera i ha destinat part de les subvencions del Pla Zapatero per habilitar una sala multiuosos a temps parcial al Mercat Municipal. Així doncs, a Simat no tindrem auditori, però tindrem l'única sala multiusos aromatitzada amb efluvis de pernil, pasta d'abadejo i saladures.

ARC IRIS PROPOSA UN SERVEI DE BIBLIOTECA A DOMICILI

Atés que la biblioteca municipal, ubicada a la Casa de la Cultura, no està adaptada per a persones de mobilitat reduïda, Arc Iris proposa crear un servei de préstec de llibres a domicili per a aquelles persones que no puguen accedir a la biblioteca. A través de telèfon o correu electrònic, l'interessat podria fer una sol.licitud de títols després d'haver-li facilitat un catàleg amb les publicacions disponibles. D'eixa manera es podria suplir a Simat l'absència d'una biblioteca en condicions. A més, el servei es podria estendre a l'estiu a les Foies i el Pla de Corrals.
D'altra banda, Arc Iris vol expressar el seu reconeixement a la tasca de la bibliotecària, que tot i no disposar d'un local en condicions, manté un volum de préstecs molt elevat i una activitat complemetària intensa.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

ale Victor fes-ho ben dificil-..... deu quina politica mes roin

Anònim ha dit...

li comprarem a Lui una bicicleta amb carret. està tot pensat.

Anònim ha dit...

A mi en sembla correcta la proposta.
Com sempre, molts sols saben criticar sense proposar mai res de res.

Anònim ha dit...

A mi també em pareix bé comprar-li una bicicleta a Lui pero que siga de les bones.

Anònim ha dit...

La idea no és mala, pero crec que és dificil d'implementar. Com es faria? Més faena per a Lui quan acaba? Per que supose que no voldreu una persona exclusiva per a això. També podria repartir-ho el super-assessor. Pense que sent bona la idea, si no l'havera proposat arc iris, l'havereu ridiculitzat i criticat.

Anònim ha dit...

És fàcil. Es pot dedicar un dia a la setmana al repartiment i recollida de llibres. Tampoc és tanta cosa, i el benefici és gran. Molta gent que ara no té accés als fons de la biblioteca, podria triar lectura des de casa seua. Per exemple, malalts, vells, persones de mobilitat reduïda, etc. Penseu-s'ho, que no es qüestió de rebutjar la proposta només pel fet que vinga d'Arc Iris.

Anònim ha dit...

Fotre és poden repartir estalviadors d'aigua i no llibres, tal vegada si deixarem que ho fera el Super-regidor i vinguera canal 9 si és podría.

Anònim ha dit...

tens raó podriem fer una roda i cada mes que els repartira un regidor, 11 regidors, 11 mesos i un de vacances. Que comence Víctor ja que la idea es d´ell.